WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Zo maak je een multifunctioneel nachtkastje

Een multifunctioneel nachtkastje naast je bed! Al een tijdje wilde ik graag een dienblad voor op bed. Om te ontbijten of nog even te werken. Al snel is dit een sta in de weg als je het niet gebruikt. Aangezien ik nog geen nachtkastje had vanwege ruimtegebrek naast mijn bed, bedacht ik me: waarom niet combineren? Een dienblad als ik het nodig heb en een nachtkastje als ik het dienblad niet gebruik. Een makkelijke en leuke DIY!

Dit heb je nodig

  • Underlayment (18 mm dikte)
  • Pianoscharnier 32x500mm
  • IJzerzaag
  • Schroevendraaier
  • Leer
  • Garen
  • Bison Kit

Aan de slag met het hout

Allereerst bepaal je de lengte, breedte en hoogte van je multifunctionele nachtkastje. Mijn nachtkastje is 25 cm breed. De hoogte bepaal je door je bed op te meten. Let op dat je genoeg ruimte overhoudt voor je benen. Houd er ook rekening mee dat de lengte van je dienblad niet langer is dan de gemeten hoogte, aangezien hij goed ingeklapt moet worden. Tot slot meet je hoe hoog het stukje hout dat op het bed staat moet worden. Dit is afhankelijk van de ruimte die je hebt berekend voor je benen.

Nu kun je naar de bouwmarkt om alle benodigdheden te halen. Ik heb het hout op maat laten zagen in de bouwmarkt, wel zo makkelijk! Zaag het pianoscharnier doormidden met de ijzerzaag zodat je twee stukken van 25 cm hebt. Verbind de drie losse planken aan elkaar door de scharnieren te bevestigen met de bijgeleverde schroefjes. De vorm van je multifunctionele nachtkastje is nu af!

Aan de slag met het leren opbergzakje

Tijd om het leren zakje te maken. Bepaal hoe groot je het zakje wilt hebben en naai met de naaimachine of met de hand twee stukjes leer aan elkaar, zodat je een zakje krijgt. Vervolgens knip je van een reepje leer een handvat en bevestig je deze met een splitpen aan het leren zakje. Met Bison Kit maak je het zakje op het hout vast. Laat dit vervolgens goed drogen.

Van nachtkastje tot dienblad

Dit DIY-nachtkastje is multifunctioneel in gebruik. Naast een nachtkastje is het ook een dienblad voor op bed. Zo heb je een ideaal plekje om te ontbijten of om je laptop/tablet op te zetten als je nog even in bed wilt werken. Door het leren tasje aan de zijkant heb je alles bij hand: een tijdschrift, notitieboekje, oordopjes om muziek te luisteren en een pen. Omdat je het tafeltje heel makkelijk weer in kunt klappen, staat hij niet in de weg. Als je het dienblad niet gebruikt zet je hem weer naast het bed tegen de muur en dient het als nachtkastje. Ik heb weinig ruimte naast mijn bed, dus dit is een ideale oplossing!

Tanja van Hoogdalem

Tanja van HoogdalemTanja van Hoogdalem houdt van een creatief en licht interieur. Naast interieur heeft ze een passie voor fotografie. Regelmatig is ze druk bezig in huis om iets nieuws te creëren en te fotograferen. Dit deelt ze op haar blog tanjavanhoogdalem.nl. Ze maakte al heel wat projecten in huis zelf. Wat ze maakt moet natuurlijk mooi zijn, maar ook praktisch. Op vtwonen deelt ze haar creatieve ideeën over mooi en functioneel wonen.

Bron: tekst, fotografie en styling: Tanja van Hoogdalem

nog meer: bloggers