WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Design dat thuis zijn leuk maakt

In deze gekke tijden zitten we allemaal wat meer binnen. Niet altijd leuk natuurlijk. Maar met de ontwerpen die Max en Guido van StudentDesign in dit blog op een rijtje zetten, wordt thuis blijven opeens een stuk interessanter.

vtwonen blog studentdesign | design voor coronatijden tafel met onderzetters
Tafel met ingebouwde onderzetter van Timothée Concaret en Nicolas Mérigout | Fotografie Julien Douvier

Beschuitbus

Misschien eet je het wel nooit – of alleen wanneer een collega met een schaal vol roze of blauwe aan komt zetten: beschuit (met muisjes!). Met het ontwerp van Koen de Lange, Cyrus Feiz en Michiel de Jong wordt beschuit eten elke dag een feestje! Het drietal ontwierp deze ‘Beschuitbus’ om de alledaagse ontbijttafel op te fleuren. De naam van het ontwerp, Beschuitbus, draagt een woordgrap met zich mee: beschuitbussen zoals wij die kennen, met een knipoog naar een daadwerkelijke bus, met wielen eronder. Wij weten het wel: sjees de Beschuitbus anderhalve meter naar de persoon aan de andere kant van de tafel, zo leuk! Het ontwerp is door het drietal bedacht voor onze ‘eigen’ Hema, dus wie weet zie je ‘m binnenkort in de winkels liggen.

vtwonen blog studentdesign | design voor coronatijden groene broodtrommel op wielen
Beschuitbus van Koen de Lange, Cyrus Feiz en Michiel de Jong | Fotografie via de ontwerpers
vtwonen blog studentdesign | design voor coronatijden fluitketel op tafel met onderzetter
Tafel met ingebouwde onderzetter van Timothée Concaret en Nicolas Mérigout | Fotografie Julien Douvier

Tafel wordt pannenlap

We blijven nog even in de eetsferen, want voor koken is nu meer tijd dan ooit. Je kent het vast: je loopt met hete pannen richting de tafel en beseft dan dat de onderzetters er nog niet liggen… Snel terug naar het fornuis (die pan was toch heter dan je dacht!). Met het ontwerp van Timothée Concaret en Nicolas Mérigout hoef je nooit meer een onderzetter op tafel te leggen, die is namelijk in het tafelblad verwerkt. Hoe dat zit: Timothée en Nicolas ontwierpen het frame van de tafel op zo’n manier dat de stalen poten gedeeltelijk doorlopen in het tafelblad. Zo ontstaan er twee stalen balkjes die de constructie van de tafel verstevigen en een hittebestendige mat voor hete potten en pannen vormen. Nooit meer op en neer naar het fornuis rennen met heet kookgerei. Waarom dit nooit eerder bedacht is, is ons een raadsel, maar des te meer lof voor dit ontwerp!

Zachte zitcocon

Als je op de bank zit, trek jij dan ook weleens een dekentje of plaid over je heen? Wij maken ons er regelmatig schuldig aan. Met het ontwerp van Française Marie Dutour krijgen we zelfs een nog comfortabeler meubel, iets wat zich het beste laat omschrijven als een combinatie van een zitzak en fauteuil. Doordat je aan alle kanten omringd wordt door één groot kussen houd je de warmte vast in dit coconnetje. Het heeft misschien een winters karakter, maar ook tijdens de zomer heeft iedereen weleens behoefte aan warmte en geborgenheid. Lees hier heerlijk een boek of neem een warm middagdutje. Voordeel: je kunt er met meerdere personen in.

vtwonen blog studentdesign | design voor coronatijden witte zitzak op roze vloer
Zitcocon van Marie Dutour | Fotografie via ontwerper
vtwonen blog studentdesign | design voor coronatijden spaarpot en lamp in een - spaarlamp
Spaarlamp van Durango Cárdenas en Mauricio Sanin | Fotografie via ontwerpers

Spaarlamp

Dit ontwerp staat in het teken van de toekomst: zowel die van je bankrekening als het milieu. Deze ‘spaarlamp’ van de Colombiaanse Kelly Durango Cárdenas en Mauricio Sanin zet je zeker aan het denken. De lamp heeft geen normale aan- of uitknop, maar gaat schijnen wanneer je er een muntje inwerpt. Wil je de lamp uitzetten, dan trek je de pin eruit, waardoor het muntje in de spaarpot valt. Zit jouw spaarlamp helemaal vol? Dan draai je de lamp op z’n kop en verwijder je de kurken dop. Door deze lamp denk je beter na over lichtverbruik en tegelijkertijd spaar je alvast voor de nieuwe sinaasappelpers of bikini – twee vliegen in één klap. Met de ontwerpen uit dit blog blijf je thuis nog wel even zoet.

StudentDesign

Guido & Max StudentDesign

Max Hochstenbach en Guido Lok richtten drie jaar geleden het platform StudentDesign op. Daar delen zij de meest inspirerende, innovatieve en duurzame ontwerpen gemaakt door studenten van over de hele wereld: van Japan tot Brazilië en van Amerika tot Denemarken. Op vtwonen.nl laten zij de meest bijzondere ontwerpideeën zien. Wil je meer zien? Hier vind je alle vtwonen blogs van StudentDesign of neem een kijkje op hun Instagram of website!

nog meer: bloggers