WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Lunchen bij Onder de Leidingstraat in Eindhoven

Zoals beloofd ben ik teruggegaan naar Strijp-S, het voormalige fabrieksterrein van Philips in Eindhoven, om nog meer leuke adresjes voor jullie te spotten. Deze keer laat ik jullie kennismaken met een heel fijn lunchtentje voorzien van de bijzondere naam ‘Onder de Leidingstraat’.

Lunchen op Strijp-S

In mijn vorige blog liet ik jullie al zien dat je op Strijp-S in winkelcentrum de Urban Shopper heel leuk kunt winkelen. Naast de Urban Shopper vind je het fijne lunchadresje Onder de Leidingstraat. Hier kun je niet alleen lekker lunchen, maar bovendien ook nog eens heerlijk ontbijten en/of een vers sapje drinken of iets kopen in de mini biosupermercado. Daarnaast kun je hier tongstrelende avondmaaltijden afhalen (maar daar gezellig opeten is natuurlijk ook een mogelijkheid).

Vers en huisgemaakt

Een groot pluspunt: alles is hier vers en huisgemaakt en er wordt gekookt zonder kunstmatige toevoegingen. Bovendien is zoveel mogelijk biologisch echt continu een punt van aandacht. Mijn favoriet (tot nu toe) is het verse groenten- en fruitsapje, samengesteld uit wortel, mango, gember en sinaasappelsap.

Historisch en modern interieur

Meteen bij binnenkomst is de historie van het gebouw, een voormalige fabriek, al heel herkenbaar. De imponerende vloeren, wanden en het plafond zijn gelukkig nog steeds authentiek en geven het geheel daardoor een originele en bijzondere uitstraling. Toch voelt het hier alles behalve kil of koud aan. Nee integendeel, je voelt je juist heel welkom.

Het interieur kenmerkt zich door het gebruik van sfeervolle elementen zoals planten, verlichting, houten meubels en de toepassing van een aantal gele accessoires. In het midden van de linkerruimte is een groot open keukenblok geplaatst, betegeld met leuke witte tegeltjes, waar je kunt zien hoe jouw bestelling bereid wordt. Een deel van de meubels is door de eigenaren zelf gemaakt en met een mix van een aantal meubels van HKliving en Zuiver is het een heel bijzonder geheel geworden.

Meer hotspots in Eindhoven

Ik kom zeer zeker nog een keertje lunchen bij dit fijne en bijna favoriete adresje. Ga je binnenkort naar Eindhoven? In mijn vorige blog die ik over Eindhoven schreef vind je ook nog een aantal andere leuke adresjes.

REMADE with love

REMADE with loveAnne heeft een passie voor interieur (industrieel, Scandinavisch en botanisch) en reizen en deelt deze passies op haar blog REMADE with love waarmee ze afgelopen jaar de vtwonen-award heeft gewonnen. Naast alle interieurideeën die ze in haar nieuwbouwhuis toepast, houdt ze ook ontzettend van reizen en nieuwe plekjes ontdekken. In je eigen stad weet je vast wel die leuke adresjes in die kleine (zij)straatjes te zitten, maar weet je die ook te vinden als je een stedentrip maakt naar een andere stad? Anne deelt met liefde deze adresjes met jullie op haar blog en nu ook op vtwonen.nl.

Bron: tekst & fotografie Anne Heijmans van remadewithlove.nl

nog meer: bloggers