WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Hotspots in Den Haag

Een paar weken geleden ben ik samen met mijn moeder de stad Den Haag gaan ontdekken. Wat een leuke stad! In deze blog deel ik twee van mijn favoriete adresjes met jullie.
fietsenwinkel lola bikesblauwe fietsblauwe poster fietsenwinkelfietsenwinkel helmen wand

Koffie drinken bij Lola bikes and coffee

In mijn vorige blog vertelde ik jullie al dat ik in de Haagse Strandhuisjes in Kijkduin heb overnacht. Omdat Kijkduin vlakbij het centrum van Den Haag ligt besloten we om ook een gezellig dagje naar deze bijzondere stad te gaan.

We begonnen onze dag in de straat Noordeinde, bij Paleis Noordeinde, waar een aantal bijzondere winkels en cafeetjes gevestigd zijn. Eerst even een bakkie doen bij de stoere winkel en café Lola Bikes en Coffee. Hier hebben ze echt heerlijke koffie en bovendien is de sfeer ook heel gemoedelijk en als je een fietsenfanaat bent, kom je hier helemaal aan je trekken.
Noordeinde 91, Den Haag

boekwinkel den haagkop koffiekaarten boekwinkel

Koffie drinken, boek lezen en fiets huren bij The Hague Bookstore

Vanuit Lola bikes and coffee gingen we naar een volgende bijzondere winkel/café in Noordeinde: The Hague Bookstore. Ook hier hebben ze heerlijke koffie maar ook kun je hier een boek lezen of kopen en een fiets huren of een fietstour boeken.

Wij hebben met Diann van Faassen van De totzo! tours een fietstour door Den Haag gemaakt en dat is echt een aanrader. Den Haag hebben we zodoende op een geheel nieuwe manier ontdekt en dat niet in de laatste plaats omdat ze ons allerlei verborgen plekjes en details heeft laten zien. Zo toonde ze ons onder andere het kleine theater PePijn van Paul van Vliet in een oud pakhuis en een huis die er als een normaal woonhuis uitziet maar waar achter de gevel een kerk zit verscholen (een schuilkerk). Ook wist ze allerlei leuke en interessante feitjes over Den Haag te vertellen.

The Hague Bookstore is sfeervol ingericht met vintage meubels en lampen, perzische tapijten, oude boekenkasten en planten en voelt echt aan als een huiskamer. Ook spotte ik hier de leuke kaarten met illustraties van Love You Very Dutch.
Noordeinde 39, Den Haag

REMADE with love

REMADE with loveAnne heeft een passie voor interieur (industrieel, Scandinavisch en botanisch) en reizen en deelt deze passies op haar blog REMADE with love waarmee ze afgelopen jaar de vtwonen award heeft gewonnen. Naast alle interieur ideeën die ze in haar nieuwbouwhuis toepast houdt ze ook ontzettend van reizen en nieuwe plekjes ontdekken. In je eigen stad weet je vast wel die leuke adresjes in die kleine (zij)straatjes te zitten, maar weet je die ook te vinden als je een stedentrip maakt naar een andere stad? Anne deelt met liefde deze adresjes met jullie op haar blog en nu ook op vtwonen.nl/remadewithlove.

Bron: tekst & fotografie Anne Heijmans van remadewithlove.nl

nog meer: bloggers