WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Hotspot Eindhoven: leuke adresjes in de designstad

Zoals jullie in mijn vorige blog hebben kunnen lezen brachten mijn moeder en ik een paar weken geleden een bezoekje aan de designstad Eindhoven. Waar we naast de Dutch Design Week ook allerlei andere leuke plekjes bezocht hebben. De stad Eindhoven had ik al diverse keren bezocht, maar eigenlijk nog nooit echt leren kennen. De momenten dat ik er eerder vertoefde waren stiekem toch wel veelal om te winkelen. Tijd dus om eens wat meer over deze designstad te weten te komen en een verdiepingsslag te maken. Per fiets gingen mijn moeder en ik, samen met VVV-gids Rik Verhalle, op ontdekkingstocht. Vanwege zijn achtergrond, Rik heeft architectuur gestudeerd, kon hij ons dus echt alles over deze moderne stad vertellen.

Koffie drinken bij CoffeeLab

We begonnen onze dag met een heerlijk bakkie koffie bij CoffeeLab. Niet alleen zijn de koffie en taart er heerlijk, maar bovendien ziet het interieur er ook nog eens leuk uit. In hetzelfde gebouw zit ook Brandstore Eindhoven (VVV). Hier maakten we voor het eerst kennis met Rik die ons wist te vertellen hoe de designstad Eindhoven is ontstaan. Het is vooral de komst van Philips (1891) die ervoor heeft gezorgd dat Eindhoven zo groot is als het nu is. Het bedrijf heeft er bovendien in belangrijke mate aan bijgedragen dat Eindhoven is uitgegroeid tot een innovatie- en designstad. Dit is overigens niet in de laatste plaats te danken aan de diverse afgestudeerden van de Technische Universiteit en Design Academy die internationale successen hebben weten te behalen.

Fietsen naar het voormalige Philips complex: Strijp-S

Als je vanaf het station naar Strijp-S fietst kom je onderweg al diverse architectonische hoogstandjes tegen, zoals bijvoorbeeld het gebouw van de Bijenkorf en de Blob waarin de Flagship Store van Sissy-Boy zich bevindt. Ook fiets je tijdens deze route langs de voormalige karakteristieke arbeiderswoningen van Philips. Eenmaal op Strijp-S aangekomen kijk je je ogen uit! Je kunt hier winkelen, boodschappen doen op de versmarkt, gebakjes eten bij Pastryclub, lunchen bij Onder de Leidingstraat en nog veel en veel meer. Ik heb jullie al een keer het winkelgedeelte van Strijp-S laten zien: Urban Shopper, maar ik ga jullie zeker nog een keertje meer van Strijp-S laten zien.

Slapen bij NH Collection Eindhoven

Vlakbij het station bevindt zich het NH Collection Hotel waar wij tijdens Dutch Design Week hebben overnacht. Dat is ons heel goed bevallen en dat was mede te danken aan het stijlvolle rooftop restaurant en de skybar VANE. Zelfs als je niet overnacht bij het NH is nog het de moeite waard om een bezoek te brengen aan het rooftop restaurant en/of de skybar. Vanaf hier heb je namelijk een prachtig uitzicht over de gehele stad.

Lunchen of dineren bij Down Town Gourmet Market

Bij Down Town Gourmet Market hebben ze echt voor ieder wat wils. Heb je last van keuzestress? Dan kun je dit leuke tentje misschien maar beter mijden 😉 want je kunt bij maar liefst 20 verschillende keukens, met dito gerechten, je eten bestellen. Kies bijvoorbeeld eens voor een lekkere pizza, sushi, Spaanse pintxos of Bombay streetfood.

Eindhoven heeft echt nog veel meer leuke adresjes, maar die bewaar ik mooi om een andere keer met jullie te delen :). Houd hierbij vooral in gedachte: ‘Wat in het vat zit verzuurt niet’.

REMADE with love

REMADE with loveAnne heeft een passie voor interieur (industrieel, Scandinavisch en botanisch) en reizen en deelt deze passies op haar blog REMADE with love waarmee ze afgelopen jaar de vtwonen-award heeft gewonnen. Naast alle interieurideeën die ze in haar nieuwbouwhuis toepast, houdt ze ook ontzettend van reizen en nieuwe plekjes ontdekken. In je eigen stad weet je vast wel die leuke adresjes in die kleine (zij)straatjes te zitten, maar weet je die ook te vinden als je een stedentrip maakt naar een andere stad? Anne deelt met liefde deze adresjes met jullie op haar blog en nu ook op vtwonen.nl/remadewithlove.

Bron: tekst & fotografie Anne Heijmans van remadewithlove.nl

nog meer: bloggers