WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Overnachten in stijl bij hotel The Hoxton in Amsterdam

Vandaag heb ik echt een pareltje voor jullie. Gelegen aan de Herengracht in Amsterdam ligt het prachtige hotel The Hoxton. Ja, dat hoor je goed: aan de Herengracht, gelegen midden tussen het shopping walhalla De 9 Straatjes. The Hoxton voelt voor mij als een thuis in Amsterdam. Hoe dat komt? Nou, dat is jullie zeker weten aan het einde van deze blog helemaal duidelijk.Lobby hotel The Hoxton in AmsterdamAnne in hotel The Hoxton in Amsterdam

Hotel The Hoxton

Eenmaal op de Herengracht aangekomen stapten we The Hoxton binnen, dat maar liefst vijf grachtenpanden beslaat. Het was alsof we een grote knusse huiskamer binnen liepen en we wilden het liefst meteen in een van de relaxte fauteuils of banken neerploffen. Dit hebben we even later en genietend van een kop cappuccino dan ook zeker gedaan.

Designmeubels

Chapeau voor de lokale interieurontwerpers van Nicemakers (hoe leuk is trouwens deze naam), die deze fijne sfeer hebben weten te creëren. Ze hebben in het interieurontwerp de historische aard van de grachtenpanden gecombineerd met moderne en heerlijk zittende meubels die allemaal zijn uitgevoerd in een warm en aangenaam kleurenpalet.
Ben je verliefd geworden op een van de designmeubels? Bij de receptie kunnen ze je precies vertellen welk meubel van welke winkel is. Daarnaast vertellen ze je ook maar al te graag hun favoriete adresjes in Amsterdam en dat is een heel leuke manier om de stad een beetje beter te leren kennen.

Trap hotel The Hoxton in Amsterdam

Selfies

Het bijzondere interieurontwerp is tot in de puntjes verzorgd. De toiletruimte is zelfs zo mooi dat deze bij de dames – zo heb ik mij laten vertellen – een populaire plek is voor het maken van selfies. Zelf heb ik mij hier maar niet aan gewaagd ;). Wel hebben we in de photobooth die bovenaan de trap bij de statige ingang staat, van onszelf een kiekje genomen. Het resultaat hiervan houden we voor onszelf 🙂

Fiets in de gang van hotel The Hoxton in AmsterdamHotelkamer hotel The Hoxton in Amsterdam

Hotelkamer

Alleen al de route vanaf de incheckbalie naar de hotelkamer was een ‘Kodak-momentje’ waard. Zo werden we in de lift begroet door foto’s van vrouwen in klederdracht, stapten we vanuit de aangeklede lift op een prachtig tapijt met een mooi dessin en toen we wat verder keken, zagen we een leuk hoekje met een retro wielrenfiets.

De huiselijke hotelkamer zit ook vol leuke details, zoals het vlak op de muur/plafond, de retro telefoon en speaker. En misschien nog wel het belangrijkste van allemaal; het bed ligt echt fantastisch! Ook kun je op de kamer tegen betaalbare prijzen allerlei lekkers uit restaurant Lotti’s laten bezorgen. Roomservice met een goede prijs/kwaliteit verhouding.

Restaurant Lotti's in hotel The Hoxton in Amsterdam

Bar en restaurant Lotti’s

The Hoxton is een ontmoetingsplek waar zowel locals als hotelgasten komen relaxen, kletsen, werken, dineren of borrelen. Een leuk detail in het restaurant is het glazen dak dat bij mooi weer wordt geopend.

Bij Lotti’s zijn zowel de koffie als de wijn echt heerlijk, maar uiteraard niet in deze combinatie. Ook het diner dat wij hier genuttigd hebben was om van te smullen.

Daarnaast is The Hoxton de ideale plek om te werken. Zo heb ik daar bijvoorbeeld deze blog in een heerlijke fauteuil onder het genot van een kop koffie zitten schrijven.

Zithoek hotel The Hoxton in AmsterdamThe Apartment in hotel The Hoxton in Amsterdam

The Apartment

En of dit allemaal nog niet genoeg is, kun je hier ook een hele mooie locatie, The Apartment, huren voor evenementen. Wat een waanzinnig mooie plek! Hierboven zie je de prachtige tuin en hoe deze ruimte er van binnen uitziet.

WAAR?

The Hoxton
Herengracht 255
thehoxton.com

REMADE with love

REMADE with loveAnne heeft een passie voor interieur (industrieel, Scandinavisch en botanisch) en reizen en deelt deze passies op haar blog REMADE with love waarmee ze afgelopen jaar de vtwonen-award heeft gewonnen. Naast alle interieurideeën die ze in haar nieuwbouwhuis toepast, houdt ze ook ontzettend van reizen en nieuwe plekjes ontdekken. In je eigen stad weet je vast wel die leuke adresjes in die kleine (zij)straatjes te zitten, maar weet je die ook te vinden als je een stedentrip maakt naar een andere stad? Anne deelt met liefde deze adresjes met jullie op haar blog en nu ook op vtwonen.nl/remadewithlove.

Bron: tekst & fotografie Anne Heijmans van remadewithlove.nl

nog meer: bloggers