WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Historische hotspots in Maastricht

Old is the new new, dat is wat ze in Maastricht gedacht moeten hebben en daar ben ik heel blij om! In Maastricht ben ik namelijk twee REMADE-proof adresjes tegengekomen waarbij de historie van het pand is terug te zien in het interieur.Brasserie TapijnDe brandweerkantine

De brandweerkantine

Historische hotspots

Op stedentrip in Maastricht ontdekte ik twee hele leuke adresjes: Brasserie Tapijn en De Brandweerkantine. Beide ontmoetingsplekken zijn gevestigd in een historisch pand, je kunt er heerlijk eten en drinken en kinderen zijn er meer dan welkom.

Brasserie Tapijn

In het stadspark van Maastricht ligt het terrein van de voormalige Tapijnkazerne en onmiddellijk toen ik dit terrein op liep was het mij duidelijk dat dit een bijzonder adresje zou zijn. Bij binnenkomst keek ik mijn ogen uit, je kunt hier nog goed zien dat het voorheen dienst deed als eetzaal voor de manschappen van de Tapijnkazerne. De ruimte is sfeervol ingericht met veelal vintage meubelen waardoor ik mij hier meteen thuis voelde. Niet alleen het interieur maar ook de menukaart is een knipoog naar het verleden. Zo kun je de gerechten ‘colonel’s catch’, ‘major meat’ of ‘in the navy’ bestellen. Als ik ooit ga trouwen zou deze gave locatie wel mijn voorkeur hebben om onze bruiloft te vieren (uitgezonderd de lange afstand vanaf Den Bosch)! Tip: vier keer per jaar vindt ook SUPERMARKT, een lifestyle markt, plaats in het stadspark bij de Tapijnkazerne.

De Brandweerkantine

De voormalige brandweerkazerne in Maastricht is omgetoverd tot een creatieve ontmoetingsplaats waar onder andere De Brandweerkantine deel van uitmaakt. De grote kazerne is prachtig ingericht met vintage meubelen, planten en loshangende peertjes welke aan het plafond bevestigd zijn met kleurrijk strijkijzersnoer. De kantine is bijna de hele dag open! Je kunt hier ontbijten, werken, koffietjes drinken, lunchen, spelletjes spelen en dineren. Loop hier zeker even binnen als je in Maastricht bent. Tip: vier keer per jaar vindt naast de Brandweerkantine de sfeervolle MINI*MARKET plaats.

Ga je binnenkort een weekendje naar Maastricht? Lees dan ook mijn vorige blog op vtwonen over het Kaboom Hotel.

REMADE with love

REMADE with loveAnne heeft een passie voor interieur (industrieel, Scandinavisch en botanisch) en reizen en deelt deze passies op haar blog REMADE with love waarmee ze afgelopen jaar de vtwonen award heeft gewonnen. Naast alle interieur ideeën die ze in haar nieuwbouwhuis toepast houdt ze ook ontzettend van reizen en nieuwe plekjes ontdekken. In je eigen stad weet je vast wel die leuke adresjes in die kleine (zij)straatjes te zitten, maar weet je die ook te vinden als je een stedentrip maakt naar een andere stad? Anne deelt met liefde deze adresjes met jullie op haar blog en nu ook op vtwonen.nl/remadewithlove.

Bron: tekst & fotografie Anne Heijmans van remadewithlove.nl

nog meer: bloggers