WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

7 favoriete trends tijdens de vt wonen&design beurs

Afgelopen dinsdag 3 oktober heb ik de vt wonen&design beurs in Amsterdam RAI bezocht. Hier kun je volop wooninspiratie opdoen, want er is echt voor elk wat wils. Tot en met zondag 8 oktober kun je de beurs nog bezoeken, dus enige haast in de planning is geboden. Kun je niet naar de vt wonen&design beurs? Niet getreurd, want deze pechvogels kunnen via deze blog alsnog wooninspiratie opdoen. Voor vtwonen heb ik namelijk mijn favoriete producten en trends van de woonbeurs gefotografeerd. Kijk je met mij mee?

1. Artwall

Een trend die meteen mijn aandacht trok en bovendien bij mij erg in de smaak viel, zijn de ingelijste illustraties en schilderingen. Bij ons in huis hangen al een tijdje diverse ingelijste foto’s en posters aan de muur, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik deze ingelijste illustraties/schilderingen toch ook wel heel erg leuk vind. Oh oh, ik voel een nieuw projectje aankomen 😉

2. Kleur van het jaar: Heartwood

Persoonlijk vind ik dat in je interieur kleur niet mag ontbreken of misschien zelfs wel onmisbaar is. Durf eens te kiezen voor vergrijsde aardetinten of ‘hotel chique’ kleuren, zoals diepgroen en nachtblauw, of voor de durfals echte knalkleuren.
Ieder jaar brengt Flexa weer de kleur van het jaar uit. De kleur voor 2018 is de warme kleur Heartwood geworden. De bloggers Bintihome, Wimke, My Attic en Theo-Bert Pot gingen voor Flexa met deze kleur aan de slag en hebben allemaal een prachtige stijlkamer gemaakt. Wat vinden jullie van de Afrikaanse stijlkamer van Marij van My Attic met de kleur Heartwood?

3. Tegeltjes

Bijzondere tegeltjes (zonder wijsheden) kunnen echt sfeer en karakter geven aan je interieur. Wij hebben in ons huis in de hal de Neo Decor tegeltjes van vtwonen liggen en hebben in de keuken een hele wand betegeld met witte tegeltjes van 15×15 cm. Op de woonbeurs kwam ik bovenstaande leuke tegeltjes tegen.

4. Haal buiten naar binnen

Haal buiten naar binnen is een trend die ook dit jaar weer sterk naar voren komt. Eigenlijk vind ik dit geen trend, maar eerder een vanzelfsprekendheid, want planten behoren gewoon in ieder interieur te staan. Ze geven rust, sfeer en reinigen de lucht. Ons huis staat er vol mee en we zijn niet van plan om ze ooit de deur uit te doen.

5. Haal binnen naar buiten

Zelf brengen wij heel graag onze vrije tijd in de buitenlucht door. Als het weer het ook maar enigszins toelaat, dan eten wij buiten of gaan we gezellig met vrienden bij de buitenhaard zitten. Als interieurliefhebber maak ik het dan buiten natuurlijk het allerliefst net zo sfeervol als binnen.

Hoe doe je dit? Kies voor sfeervolle buitenmeubels die je met een gerust hart gedurende heel het jaar buiten kunt laten staan. Kunststof draadstoelen zijn hiervoor bijvoorbeeld uitermate geschikt. Hierbij mogen, voor een extra dimensie, een buitenhaard en sfeervolle verlichting natuurlijk niet ontbreken. Op deze manier ziet de tuin er altijd uitnodigend uit om buiten te gaan zitten. Om het plaatje compleet te maken, kun je natuurlijk ook schapenvachtjes en kussentjes neerleggen. Uiteraard zijn deze meestal niet weather proof en zul je deze aan het einde van de dag weer binnen moeten opbergen.

6. WOWN!

Het nieuwe merk WOWN! is bedacht en wordt gerund door de creatieve geesten en influecers Zilverblauw, Binti Home, &SUUS, Bubblemint en Oh Marie! Samen hebben zij, door hun krachten en talenten te bundelen, een nieuwe lijn interieurproducten ontworpen. Iedere woonblogger heeft haar eigen lijn waarin je hun eigenheid terugziet. Kun jij raden welke blogger (Binti Home, &SUUS en Zilverblauw) bij welke foto hoort? Ik vind het super stoer dat deze creatieve dames een eigen label zijn gestart en ik ga hun ontwikkelingen zeker in de gaten houden.

7. vtwonen huis en KARWEI

Ook het vtwonen huis en de stand van KARWEI zagen er beide prachtig uit en moet je zeker even bezoeken als je naar de beurs gaat. Op mijn blog REMADE with love deel ik van deze aanraders nog een aantal foto’s met jullie. Klik hier om deze te bekijken.

REMADE with love

REMADE with loveAnne heeft een passie voor interieur (industrieel, Scandinavisch en botanisch) en reizen en deelt deze passies op haar blog REMADE with love waarmee ze afgelopen jaar de vtwonen-award heeft gewonnen. Naast alle interieurideeën die ze in haar nieuwbouwhuis toepast, houdt ze ook ontzettend van reizen en nieuwe plekjes ontdekken. In je eigen stad weet je vast wel die leuke adresjes in die kleine (zij)straatjes te zitten, maar weet je die ook te vinden als je een stedentrip maakt naar een andere stad? Anne deelt met liefde deze adresjes met jullie op haar blog en nu ook op vtwonen.nl/remadewithlove.

Bron: tekst & fotografie Anne Heijmans van remadewithlove.nl

nog meer: bloggers