WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Zo style je een intiem huisfeest

Binnenkort iets te vieren? Rachel laat je zien hoe je in deze coronatijd een intieme setting voor een huisfeest kunt creëren. Lees in dit blog hoe ze haar eigen thuisbruiloft heeft gestyled met eenvoudige DIY’s.

vtwonen blog Rachel Terpstra | versier een intiem huis feest - bloemblaadjes als confetti

Vier het thuis

Er komt een feestje aan, want ik ga bijna trouwen! Vanwege corona kan ik dat niet vieren zoals ik eerder gepland had. Daarom vier ik het klein en intiem thuis. Ik zou mezelf niet zijn als ik mijn huis niet leuk zou aankleden voor dit bijzondere feest. Ik ben vast niet de enige die in deze tijd iets te vieren heeft. Vier jij binnenkort een verjaardag, kraamfeest of huwelijk met een kleine groep? Lees dan even mee, want ik heb een aantal mooie en eenvoudige ideeën om van je huis een bijzondere plek te maken voor deze kleine – maar daardoor niet minder leuke – feestjes.

vtwonen blog Rachel Terpstra | versier een intiem huis feest - slinger gemaakt van stof
vtwonen blog Rachel Terpstra | versier een intiem huis feest - zelfgemaakte slinger van stof

DIY vlaggenlijn

Wat is een feestje zonder vlaggetjes? Zelf houd ik van de stoffen vlaggetjes. Ze zijn een stuk stijlvoller dan de welbekende felgekleurde plastic vlaggenlijnen. Ik heb een vlaggenlijn gemaakt van verschillende witte stoffen die ik op de markt heb gehaald. De markt is de ideale plek om voor een klein prijsje een aantal meters stof te halen. Je kunt natuurlijk ook stoffen gebruiken die je al thuis hebt liggen, bijvoorbeeld oude doeken of kledingstukken. De stoffen heb ik in lange repen geknipt met een stoffenschaar. Die reepjes heb ik vervolgens om een dun touw geknoopt en… klaar! Dit hoeft allemaal niet al te precies wat mij betreft, de imperfecties vind ik juist mooi.

Confettibloemen

Toen ik laatst buiten liep zag ik overal bloesem van de bomen dwarrelen. Dat gaf een romantisch beeld, net confetti! Zo kwam ik op het idee om een dag later weer het rondje langs de bloesembomen te lopen en dit keer een mand mee te nemen om wat gedroogde bloesem in te scheppen. Simpel, goedkoop en leuk om te gebruiken als confetti! Ook heel handig als je buiten een feestje wilt geven, want papieren confetti is een hoop werk om weer tussen de planten vandaan te halen. Bloesem heb je natuurlijk alleen maar in het voorjaar, maar ook in het najaar zijn er genoeg gedroogde blaadjes te vinden. Hortensia’s zijn dan een prachtige optie!

vtwonen blog Rachel Terpstra | versier een intiem huis feest - bloemblaadjes als confetti
vtwonen blog Rachel Terpstra | versier een intiem huis feest - persoonlijke boodschap op natuurpapier

Persoonlijke boodschap

Dat jij je feest klein viert hoeft niet te betekenen dat je er minder energie in steekt. In tegendeel! De mensen die je uitnodigt betekenen waarschijnlijk veel voor je. Hoe leuk is het dan als je iets extra’s voor deze mensen doet? Ik heb voor onze gasten klein kaartjes gemaakt met daarop een persoonlijke boodschap. Ik vind het mooi om iets terug te geven aan de mensen die er speciaal voor mij zijn. Deze kleine boodschap heb ik geschreven op natuurpapier. Als het materiaal mooi is, hoef je maar weinig toe te voegen om er iets bijzonders van te maken. Er zijn veel verschillende soorten natuurpapier te koop bij de hobbywinkel. Je hoeft geen middagen te knutselen om tot iets unieks uit te komen. Eenvoud is vaak het mooist.

Rachel Terpstra

Rachel Terpstra zit in de afrondfase van haar studie ‘Spatial Design’ aan de Hogeschool voor de Kunsten en loopt stage bij Avenue Design Studio. ‘Simpel en eigen’, dat vindt ze belangrijk. Haar minimalistische en warme stijl is kenmerkend voor haar interieur, werk én leven. Ze is altijd op zoek naar bijzondere verhalen en ziet schoonheid in alles. Dit deelt ze door middel van styling en fotografie. Met haar blogs wil ze laten zien dat een fijn interieur geen fortuin hoeft te kosten.

nog meer: bloggers