WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Zo maak je zelf een bloemenkrans voor in huis

Mooi hè, die bloemenkransen! Ze geven een simpele muur meteen een sprankje klasse. Blogger Rachel heeft een mooi exemplaar gekocht, maar ook zelf een bloemenkrans gemaakt. In dit blog legt ze uit hoe ze dat heeft gedaan.

vtwonen blog rachel terpstra | diy bloemenkrans maken basic tafel met linnen tafelkleed

Vrolijke kunstwerkjes, die kransen

Kransen alleen met kerst aan de muur of deur? Natuurlijk niet! Die bijzondere kunstwerkjes zijn té mooi om maar een paar weken in het jaar van te genieten. Eerder hadden dit type kransen een stoffig imago, maar ze zijn weer helemaal terug van weggeweest. Je ziet ze in alle soorten en maten, vormen en materialen. Ik ben fan, want met kransen vul je een kale muur op en wordt een saaie kamer vrolijk. Het is een leuke manier om te stylen met bloemen. Ik heb een bloemenkrans van @blomsterkrans, maar heb ook mijn eigen unieke minimalistische krans gemaakt!

Basis voor de bloemenkrans

Voor de basis van de krans heb ik een ronde decoratiehanger gekocht bij Dille & Kamille. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een andere vorm, zoals bijvoorbeeld een driehoek. Vaak vind je deze kransen bij hobbywinkels of tuincentra. Kun je de gewenste vorm niet vinden? Maak de krans dan zelf van metaal of koperdraad. Zorg ervoor dat de basis in ieder geval stevig genoeg is om bloemen aan te bevestigen. Het zou niet leuk zijn als de hanger na een klein stootje al uit elkaar valt, toch?

vtwonen blog rachel terpstra | diy bloemenkrans maken gedroogde bloemen
vtwonen blog rachel terpstra | diy bloemenkrans maken
vtwonen blog rachel terpstra | diy bloemenkrans maken gedroogde bloemen
vtwonen blog rachel terpstra | diy bloemenkrans maken gedroogde bloemen

Verzamel en bind

Als de decoratiehanger eenmaal binnen is, kun je mooie bloemen en takjes gaan verzamelen. Voor een minimalistische, dunne krans vind ik het mooi om zonder oase te werken. Je bloemen krijgen dan geen water, dus ik heb gekozen voor bloemen en takjes die indrogen. Het voordeel daarvan is dat de krans heel lang goed blijft en je er het hele jaar door van kunt genieten. Je hoeft de bloemen niet zelf te drogen, want kant-en-klare gedroogde bloemen koop je tegenwoordig overal. Ook als je van kleur houdt is er volop keuze, denk aan lavendel, roze Phalaris of Craspedia bolletjes. Ik heb een aantal gedroogde bosjes gehaald bij Loods5 en ik ben een rondje door mijn wijk gaan lopen, wat ook een hele mooie verzameling opleverde. Van al deze bloemen heb ik verschillende kleine boeketjes gemaakt die ik met touw en visdraad aan de decoratiehangers heb geknoopt. Vul de krans aan totdat je helemaal tevreden bent met het eindresultaat.

Ophangen en genieten

De kransen heb ik op verschillende manieren opgehangen. Om mijn rieten krans heb ik touw gebonden en het geheel met sterke tape aan de muur geplakt. Zo kan ik hem af te toe een ander plekje geven. De blomsterkrans heb ik direct aan een schroef in de muur gehangen. Als je een oude leren riem hebt kun je die ook gebruiken. Snijd een stuk van het leer af, wind het om je krans heen en schroef de uiteinden van het lusje vast aan de muur. Waar je de kransen ophangt maakt eigenlijk niet uit. Of je ze nu boven de bank, de eettafel of het bed hangt, die kleine kunstwerkjes zien er overal prachtig uit.

Rachel Terpstra

Rachel Terpstra zit in de afrondfase van haar studie ‘Spatial Design’ aan de Hogeschool voor de Kunsten en loopt stage bij Avenue Design Studio. ‘Simpel en eigen’, dat vindt ze belangrijk. Haar minimalistische en warme stijl is kenmerkend voor haar interieur, werk én leven. Ze is altijd op zoek naar bijzondere verhalen en ziet schoonheid in alles. Dit deelt ze door middel van styling en fotografie. Met haar blogs wil ze laten zien dat een fijn interieur geen fortuin hoeft te kosten.

nog meer: bloggers