WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Blogger Rachel over haar liefde voor keramiek

Van kleine koppen tot grote vazen: Rachel krijgt geen genoeg van keramiek. In dit blog vertelt ze waarom zij liever een verzameling keramiek in plaats van een 10-delig servies op tafel zet. Met een mooie collectie keramiek ziet je tafel er niet alleen bij speciale gelegenheden, maar elke avond fantastisch uit.

vtwonen blog rachel terpstra | liefde voor keramiek stapel borden op geblokt tafelkleed

Gemaakt met liefde

Ik heb een liefde voor keramiek, het heeft iets magisch! Niet alleen het product, maar ook het proces, want het is echt vakwerk. Keramiek wordt gemaakt van klei en kan er op ontelbaar verschillende manieren uitzien door onder andere de soort klei die wordt gebruikt of de temperatuur waarmee de klei wordt verhit. Als maker sta je dichtbij het materiaal. De aandacht voor het product en materiaal voel en zie ik terug in de producten; bij handgemaakte keramieken natuurlijk een stuk meer dan keramieken die uit de massaproductie komen. De imperfecties van het ambacht en de eigen wil van het materiaal zijn extra goed te zien bij de handgemaakte producten. 

vtwonen blog rachel terpstra | liefde voor keramiek gedekte tafel met zandkleurig tafelkleed
vtwonen blog rachel terpstra | liefde voor keramiek witte mok

Mix & match

Handgemaakt of niet, bij mij thuis is overal keramiek te vinden. Borden, kopjes, kannen, kandelaars en vazen… Wat mij betreft kun je er niet genoeg van hebben! Tafeldekken is daarom ook een bezigheid die ik helemaal niet erg vind. Niet alleen tijdens speciale gelegenheden of feestdagen, maar ook gewoon bij het dagelijkse diner. Dan haal ik al mijn verschillende serviezen uit de kast en etaleer ik ze mooi op tafel. Bruine kommen, handgemaakte mokken en een bijpassende kandelaar. Ik ben niet het type dat een bij elkaar passend 10-delig servies heeft. Ik houd er juist van om te combineren! Als basis servies heb ik een aantal eenvoudige witte borden. Daarnaast heb ik allerlei verschillende aardewerk producten met kleuren en patronen om het gezellig te maken. Zo kan ik blijven afwisselen en ziet de tafel er elke keer weer bijzonder uit!

vtwonen blog rachel terpstra | liefde voor keramiek servies met palmdecoratie
vtwonen blog rachel terpstra | liefde voor keramiek bruin gestreepte kommen

Kringloop keramiek

Een tijd geleden vond ik bij de kringloop een klein stapeltje gebaksborden waar ik meteen heel vrolijk van werd. Precies wat ik nog zocht om mijn collectie compleet te maken. Beige bordjes met donkere spikkels; ze passen echt overal bij. Als je niet per se op zoek bent naar tien van dezelfde borden of kommetjes, dan is de kringloop de perfecte plek om af en toe wat mooie keramieken te scoren. Een betaalbare manier om diversiteit in je servies te creëren! Ik verbaas mij er altijd over wat voor pareltjes er liggen. Het is soms even zoeken en misschien vind je het lastig om de bordjes uit het stoffige schap weg te denken met de geur die er vaak omheen hangt. Maar als je daar doorheen kijkt en ze in je huis visualiseert (nadat je ze goed hebt schoongemaakt) kom je op de meest bijzondere dingen uit!

Rachel Terpstra

Rachel Terpstra zit in de afrondfase van haar studie ‘Spatial Design’ aan de Hogeschool voor de Kunsten en loopt stage bij Avenue Design Studio. ‘Simpel en eigen’, dat vindt ze belangrijk. Haar minimalistische en warme stijl is kenmerkend voor haar interieur, werk én leven. Ze is altijd op zoek naar bijzondere verhalen en ziet schoonheid in alles. Dit deelt ze door middel van styling en fotografie. Met haar blogs wil ze laten zien dat een fijn interieur geen fortuin hoeft te kosten.

nog meer: bloggers