#projecthometobe23: een stukje geschiedenis in huis halen

beeld vtwonen Beeld

Van iets oud iets nieuws maken… vaak worden dat de leukste items in een interieur. We zijn al even bezig met de basis goed te krijgen in ons kleine appartementje — en hoewel dat min of meer klaar is, is het nu tijd om wat extra warmte en karakter toe te voegen. Het liefste van al doen we dat met natuurlijke materialen zoals hout, leer, rotan of textiel met structuur. Maar gezien onze spaarpot kromp naargelang de werken vorderden, zijn onze middelen beperkt en proberen we overal creatief te zijn. En hoe beter dan Pinterest af te schuimen naar leuke DIY ideeën, kringloopwinkels of nog beter: de zolder van ouders of grootouders.

Lees verder onder de advertentie

Verborgen schatten

Verborgen schatten staan vaak voor je neus zonder dat je het door hebt. Maar als je de dingen met een frisse geest bekijkt kan je al snel oude spullen een nieuwe functie geven, mits een kleine update of aanpassing. Dat was ook het geval toen we bij mijn vriend zijn grootouders een oude bok (je weet wel, zo een oud turntoestel waar we allemaal moesten over geraken op school) zagen staan tussen stapels dozen en vooral tussen veel stof — we sprongen bijna een gat in de lucht toen we die zagen. Zo’n mooi leder met die bruine warme tint. Gewoonweg prachtig. Oké, er waren wel wat krassen en plekken in het leer, maar dat geeft het net extra karakter. Je ziet dat het oud is, je weet dat er een verhaal aan vast hangt. Toen hoorde we dat de bok ooit nog was gebruikt door een vriend van de familie. Hijzelf had hem op zijn beurt gekocht van een schooltje dat ging sluiten. Maar tjah… in een appartement van ons formaat is er helaas geen plaats voor leuke dingen die geen functie hebben. Dus we speurden verder.

Eureka

Tijdens het speuren bleef mijn blik naar de oude bok gezogen worden. En tegen de 3e keer dat ik ernaar keek kreeg ik plots het idee om de poten in te korten en de bok als een soort van poefje/bankje te gebruiken. Je behoudt het mooiste deel van die oude bok maar het krijgt plots een tweede leven mét functie. En laat vooral dat tweede een vereiste zijn om plaats te mogen opeisen in ons appartement!

Bokje + poefje = boefje

Zo gezegd, zo gedaan. We mochten het oude turntoestel meteen van de stoffige zolder halen om ‘m nieuw leven in te blazen (wat de nodige inspanning vroeg want damn, dat ding weegt). Diezelfde dag nog trokken we naar mijn ouders om eens heel lief in de ogen van m’n papa te kijken en te vragen of hij de poten kon inkorten. Dat leek iets makkelijker gezegd dan gedaan, maar na een uurtje of 2 waren alle vier de poten ingekort en eindelijk gelijk. Boefje was geboren (bokje + poefje — snap je?).

Lees verder onder de advertentie

Zo’n simpele aanpassingen en zo’n leuk resultaat. Voorlopig staat ons oude/nieuwe boefje in de slaapkamer waar hij meteen heel wat warmte toevoegt aan onze witte dromerige ruimte. Misschien dat we hem uiteindelijk verhuizen naar de leefruimte, maar dat zien we nog wel.

beeld vtwonen Beeld

Hoewel we het niet meteen zagen kregen we na een tweede derde blik een idee dat ons een eerste stukje geschiedenis heeft opgeleverd. For free dan nog wel! Gezien het resultaat en de sfeer die het uitademt zijn we dan ook super happy met dit kleine projectje. Wat denk jij?! Ook iets dat je zou willen proberen?

Lees verder onder de advertentie

Over Aurélie van lovelifelovefashion.be

Digital Marketing Assistent en Grafisch Designer by day, blogster by night. Aurélie Van Houte creëerde lovelifelovefashion.be in 2013, en heeft sindsdien nog geen seconde spijt gehad. Ze houdt van het leven, mode, lolcats én interieur. Voor vtwonen probeert ze de dromen die op haar bucketlist #projecthometobe staan waar te maken. Ze pimpt meubeltjes, spaart voor de leukste interieuritems en creëert zo een echte thuis in haar eigen appartement in hartje Gent.

Tekst en foto’s: Aurélie Van Houte