#projecthometobe 15: DIY make-up hoekje

beeld vtwonen Beeld

Het is een droom van velen: een eigen make-up hoekje. Hoewel ik heel lang niets had met make-up door heel wat slechte ervaringen (hello gevoelige huid) veranderde dat enkele jaren geleden helemaal.
Ondertussen is dat me-momentje in de ochtend een traditie geworden. Een ontspannende traditie! Wanneer we merkten dat we een ietwat verloren hoekje hadden in de slaapkamer… wel, tjah: van het een kwam het ander. En een nieuw DIY-projectje was in de maak.

Simpel maar toch anders

Voor wie m’n artikels wat volgt is het duidelijk: Eenvoud is the way to go ten huize Gent. Helaas is iets wat simpel lijkt niet altijd echt eenvoudig. Iets waar de papa me al meerdere keren op wees de laatste 2 jaar.

Maar, voor je afhaakt! Gelukkig bleek mijn idee deze keer echt wel héél eenvoudig te zijn. Een plank, een metalen profiel, wat pluggen, schroeven en een likje verf. Meer hadden we niet nodig om op een eenvoudige manier een strak en simpel make-up hoekje te maken.

Lees verder onder de advertentie

Optische illusie

Omdat ik graag de illusie wilde dat het blad dun leek, maar we tegelijkertijd ook voor stevig en degelijk wilden gaan, is de kant vooraan van het blad afgeschuind. Zo krijg je de illusie dat het blad maar 2cm dik is, terwijl het eigenlijk 5cm dik is. Slim toch!?

Het blad kreeg een likje, met water verdunde, verf om hetzelfde effect te verkrijgen als onze kleerkast-deuren (remember). Twee lagen vernis zorgen voor een optimale bescherming tegen ongelukjes met mascara.

Vervolgens hebben we het op een standaardhoogte van 75cm aan de muur bevestigd met een metalen ingewerkt profiel. Hierdoor lijkt het blad ook echt te zweven. Wat trouwens ook lekker makkelijk is bij het poetsen… 😉

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld

Finishing touch

Een zwevend tafelblad maakt uiteraard niet het make-up hoekje. Het is de finishing touch die het hem doet. Zo komen onze Pastoe kruk en nieuwste spiegeltje hier helemaal tot hun recht. En zoals velen onder jullie misschien al door hebben, een vleugje groen mag niet ontbreken! Doordat de slaapkamer veel daglicht binnenlaat maar een plant op het tafelblad desondanks niet ideaal is, ben ik op zoek gegaan naar een airplantje. Makkelijk in onderhoud, ziet er leuk uit en kan gerust wat op een moeilijkere plaats hangen.

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld

Tafelblad (DIY), spiegel (Normann Copenhagen), make-up bekers (Morres), vaasje (IKEA), make-up (jane iredale), krukje (Pastoe), plantenhouder + airplant (etairnity airplants).

#projecthometobe 15: een van onze eenvoudigste DIY-projecten so far mét groots resultaat. Het sluit mooi aan bij de sfeer van onze slaapkamer en dit anders ietwat verloren hoekje heeft meteen een mooie functie gekregen. #MeHappy

Lees verder onder de advertentie

Over Aurélie van lovelifelovefashion.be

Digital Marketing Assistent en Grafisch Designer by day, blogster by night. Aurélie Van Houte creëerde lovelifelovefashion.be in 2013, en heeft sindsdien nog geen seconde spijt gehad. Ze houdt van het leven, mode, lolcats én interieur. Voor vtwonen probeert ze de dromen die op haar bucketlist #projecthometobe staan waar te maken. Ze pimpt meubeltjes, spaart voor de leukste interieuritems en creëert zo een echte thuis in haar eigen appartement in hartje Gent.

Tekst en foto’s: Aurélie Van Houte