WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Van vaas tot kaars: kleurrijke designitems

Jessica en Fleur van PRCHTG zijn altijd op zoek naar de fraaiste interieuraccessoires uit binnen- en buitenland. Ze hebben een zwak voor mooie designitems in vrolijke kleuren, want die steken zo prachtig af tegen hun rustige basisinterieur. In dit blog delen ze hun nieuwste aanwinsten.

vtwonen blog PRCHTG | nieuwe aanwinsten design aanrecht met groene vaas
Hidden Vase van Chris Kabel voor Valerie Objects

Kleurboost

De afgelopen tijd zijn we op zoek geweest naar mooie designitems om onze interieurs een kleurboost te geven. De groene Hidden Vase van Chris Kabel voor het Belgische Valerie Objects vonden we bij Drent & van Dijk, die naast een goed gevulde webshop een prachtige winkel hebben in pittoresk Dokkum. Net als wij is het trio Drent, van Dijk en Kooistra altijd op zoek naar het mooiste design om in hun winkel tentoon te stellen.

‘Donut’ kandelaar

Hoewel we het belangrijk vinden om Nederlandse ontwerpers – zoals Mickey Philips, die haar inmiddels beroemde wandplankje nu ook in het roze maakt (een primeur!) – een podium te bieden, wijken we ook weleens uit naar onze oosterburen. Zo vielen we als een blok voor deze gave kandelaars van het Duitse ZWEI design, dat zich naast het ontwerpen van (zakelijke) interieurs ook richt op hun eigen lijn designproducten. Deze Stand Up kandelaar kun je uitbreiden met gekleurde ‘donuts’ in allerlei verschillende kleuren. Wij kozen uiteraard voor roze! De kaarsen zijn eveneens van Duitse bodem, namelijk van Frau Gold.

vtwonen blog PRCHTG | nieuwe aanwinsten design gekleurde kaarsen felgroen en felroze
Stand Up kandelaars van ZWEI design. Kaarsen van Frau Gold.
vtwonen blog PRCHTG | nieuwe aanwinsten design gele hay vaas en blauwe lamp
Little Darling van Swedish Ninja.

Eyecatcher lampen

De kleurrijke lampen ‘Little darling’ – hier in het trendy lichtblauw – en de roze ‘C.LAMP’ zijn van het label Swedish Ninja. Wij vinden het ontzettend leuk om met een lamp kleur aan ons interieur te geven, daarmee is verlichting niet alleen functioneel maar dient het ook als eyecatcher. Wanneer lampen – net als deze Zweedse beauties – een bijzondere vorm hebben, worden het net kunstobjecten.

Wanneer lampen een bijzondere vorm hebben zijn het net

kunstobjecten

vtwonen blog PRCHTG | nieuwe aanwinsten design woonkamer met roze poef en gekleurde kaarsen
Roze C.LAMP van Swedish Ninja. Kussens van Mademoiselle Camille en Mumutane.

Fleurige kussens

Een toef kleur is eenvoudig toegevoegd met een fraai kussen. Echt mooie kussens zijn lastig te vinden. Na lang zoeken vonden we de prachtige kussens van Mademoiselle Camille en Mumutane. Zo fijn om onze effen HAY kussens te mixen met deze kleurrijke exemplaren met bloemendessins en Afrikaanse prints. Tip voor kussens: kies naast verschillende prints ook voor variatie in vorm en afmeting.

PRCHTG

Allebei de durf om onverwachte kleuren met elkaar te combineren, de voelsprieten om de nieuwste trends op het gebied van vormgeving eruit te pikken en de drift om dit alles te stylen en fotograferen: Jessica en Fleur van PRCHTG zijn dagelijks zoet met hun interieurs. De perfecte roze fauteuil van een bekend Scandinavisch label, een vintage vitrinekast waarin allerhande keramiek van onontdekt talent blinkt, maar ook een iconische lamp van een gevestigde naam: design in de breedste zin van het woord is hun grote liefde. De fijnste merkjes, woonhotspots en tofste items delen ze graag met jullie op vtwonen.nl/prchtg.

nog meer: bloggers