WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Ted&Tone: design voor de allerkleinsten

Nadat Esther Schuivens drie dochters kreeg, droomde ze dat ze bevallen was van een babyjongetje met haar favoriete jongensnaam Toon. Dat die baby symbool was voor een bedrijfje, werd al snel duidelijk. De naam ‘Ted’ kwam erbij en Toon veranderde in het internationale ‘Tone’. Naast haar inmiddels alom bekende merk Esthex had ze nog zoveel meer creativiteit in petto en wilde ze zich meer focussen op het tekenen en het ontwerpen van patronen. Ted&Tone was geboren!
Ted&tone design dekenTed&tone bedTed&tone design mokTed&tone design totebag

Ontwerpen van Europese bodem

Alle items stralen haar liefde voor kleuren, illustraties en patroontjes uit. De spulletjes voor Esthex worden op een fairtrade manier geproduceerd in Thailand, maar voor Ted&Tone zocht Esther bedrijven op in Europa en Nederland. De organisch katoenen dekens zijn in Portugal gebreid, het behang is in het Verenigd Koninkrijk geprint en de poppen maakt Esther zelf. Het allerleukste vindt ze om de gezichtjes erop te borduren en ze zo tot leven te wekken. De superheld met zijn cape heet Otis en zijn vriendelijke snoet heeft een enorme aantrekkingskracht op iedereen. En zag je de mok met daarop de ‘three amigos’? Je snapt dat wij daar onze dag graag mee starten.

Totebag

In de totebag met Lennon de beer erop, vervoeren wij onze boodschappen of bibliotheekboeken. Hij is gemaakt van lekker stevige stof en heeft ook nog eens een minstens zo gezellige achterkant.

Muziekdoosjes

Voor de allerkleinsten zijn er de schattige muziekdoosjes die de klassieker Brahms’ lullaby spelen. Ze zijn er van bamboe of van katoen met een erg stijlvol houten blaadje onderaan het touwtje. De dekentjes zijn zowel erg geschikt voor in de wieg als in een poppenbedje, of je gebruikt hem natuurlijk lekker zelf op de bank.

Elegant kleurgebruik

Door het kleurgebruik van Esther misstaan alle producten van Ted&Tone echt niet in je huiskamer. Elegant donkergroen en stoer okergeel naast verbleekt oudroze en zwart. Voor stoffen, pins, kussens en behang moet je zeker eens de webshop checken!

PRCHTG

PRCHTGAllebei de durf om onverwachte kleuren met elkaar te combineren, de voelsprieten om de nieuwste trends op het gebied van vormgeving eruit te pikken en de drift om dit alles te stylen en fotograferen: Jessica en Fleur van PRCHTG zijn dagelijks zoet met hun interieurs. De perfecte roze fauteuil van een bekend Scandinavisch label, een vintage vitrinekast waarin allerhande keramiek van onontdekt talent blinkt, maar ook een iconische lamp van een gevestigde naam: design in de breedste zin van het woord is hun grote liefde. De fijnste merkjes, woonhotspots en tofste items delen ze graag met jullie op vtwonen.nl/prchtg.

Bron: tekst, fotografie en styling: Fleur & Jessica

nog meer: bloggers