WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Zomerse nachten op Swedish Linens

We verzamelden de afgelopen jaren al heel wat fijne kussenslopen en mooie dekbedovertrekken, maar onze hoeslakens bleven een beetje een ondergeschoven kindje en vaak sliepen nog steeds op – soms wat saaie – effen hoeslakens. Tot wij Swedish Linens ontdekten. Dit Zweedse label combineert fijne printjes en toffe kleurtjes in een mooi én praktisch product. Tja, dan zijn wij dus om.

Vrolijke hoeslakens van katoen perkal

De nachten zijn de afgelopen weken kort en vooral erg warm, we hebben dan niet veel nodig. De keuze voor dit weefsel van 100% katoen is dan ook snel gemaakt. Perkale (percal) katoen ademt goed en voelt glad en zacht aan. De belangrijkste eigenschap van deze fijn geweven stof is dat het enorm vochtabsorberend is: uitermate geschikt voor hittegolven als deze dus.

Who gives a SHEET?

Bij Swedish Linens vinden ze dat onze kinderen dezelfde luxe en kwaliteit verdienen als wijzelf. ‘Want als zij slapen, slaap je zelf ook het allerfijnst’, zo beredeneerde textielontwerpster Hannah Johnsén het. Zij ontdekte dat alles er veel gemakkelijker en rustiger aan toe ging, wanneer er wat extra aandacht werd besteed aan de slaapomgeving van het gezin.

Hannah haar missie is om ons slapen te verbeteren met beddengoed van de hoogst mogelijke kwaliteit die de minste impact veroorzaakt op onze planeet. De hoeslakens van Swedish Linens zijn dan ook 100% organisch en gefabriceerd in de EU, in Guimarães in het hart van de Portugese textielindustrie. Je kan de lakens met een gerust hart kopen en ook dat zorgt voor een onbezorgde nacht.

Pinguïns en regenbogen

Swedish Linens ontwikkelde een lijn lakens voor wiegjes, kinderbedden en eenpersoons (dus we kunnen er zelf ook van genieten!) met stijlvolle prints in geweldige kleuren. Danee viel als een blok voor de vrolijke pinguïns op de perfect roze ondergrond en bij Lode zorgen de okergele regenbogen iedere dag voor een lach op zijn gezicht.

PRCHTG

PRCHTGAllebei de durf om onverwachte kleuren met elkaar te combineren, de voelsprieten om de nieuwste trends op het gebied van vormgeving eruit te pikken en de drift om dit alles te stylen en fotograferen: Jessica en Fleur van PRCHTG zijn dagelijks zoet met hun interieurs. De perfecte roze fauteuil van een bekend Scandinavisch label, een vintage vitrinekast waarin allerhande keramiek van onontdekt talent blinkt, maar ook een iconische lamp van een gevestigde naam: design in de breedste zin van het woord is hun grote liefde. De fijnste merkjes, woonhotspots en tofste items delen ze graag met jullie op vtwonen.nl/prchtg.

Bron: tekst, fotografie en styling: Fleur & Jessica

nog meer: bloggers