kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Design aan de muur met StoryPlates

Wat met een crowdfundingcampagne in 2013 begon, groeide uit tot een groot succes: StoryTiles. Wie kent ze niet? Die toffe ouderwetse tegeltjes met daarop een modern printje die allemaal zo hun eigen verhaaltje – vandaar de naam – vertellen. Ze zijn er in vele varianten en verschillende maten (super leuk om te combineren) en vinden hun herkomst in onze hoofdstad, maar worden inmiddels in maar liefst zo’n 200 winkels in binnen- en buitenland verkocht.

Niet alleen tegels

Naast de StoryTiles ontwikkelde Marga van Oers – het brein achter deze unieke items – ook ‘mini tiles’, die zich perfect laten combineren met de originele tegels. Daarnaast is er een brede keuze aan kaarten en StoryWoods; prachtige grote kunstwerken die ambachtelijk gedrukt zijn op duurzaam berkenhout.

Onze favoriet is toch wel ‘Perfect Balance’, dit design – geïnspireerd op de unieke Kyrtus Indicus vis – kwam tot stand in samenwerking met het Natural History Museum in Londen. Maar bewonder vooral ook eens Mijnheer de Uil – leuk voor de babykamer – of bespreek met Marga de mogelijkheden voor een custom design. Hoe tof is dat, je eigen idee naar een mooie StoryTile of StoryWood vertaald?

Nieuw in de collectie

De laatste aanwinst zijn de StoryPlates, deze werden onlangs aan de alsmaar groeiende collectie toegevoegd. Wij waren op slag verliefd bij het zien van deze pareltjes! Bij het ontwerpen van de wit met blauwe haringschaaltjes liet Marga zich inspireren door Oud-Hollandse schaaltjes uit de 18e eeuw. Er zijn maar liefst drie verschillende varianten met daarop drie Hollandse vissen: de ruishoorn, de snoekbaars en de haring. Uiteraard allemaal met een echte Marga-twist. Je kunt ze ophangen met het bijgeleverde ophangsysteem en combineren met je StoryTiles. Extra leuk: je kunt ze ook gebruiken om lekkere hapjes op te serveren, want ze kunnen gewoon in de vaatwasser.

PRCHTG

PRCHTGAllebei de durf om onverwachte kleuren met elkaar te combineren, de voelsprieten om de nieuwste trends op het gebied van vormgeving eruit te pikken en de drift om dit alles te stylen en fotograferen: Jessica en Fleur van PRCHTG zijn dagelijks zoet met hun interieurs. De perfecte roze fauteuil van een bekend Scandinavisch label, een vintage vitrinekast waarin allerhande keramiek van onontdekt talent blinkt, maar ook een iconische lamp van een gevestigde naam: design in de breedste zin van het woord is hun grote liefde. De fijnste merkjes, woonhotspots en tofste items delen ze graag met jullie op vtwonen.nl/prchtg.

Bron: tekst, fotografie en styling: Fleur & Jessica

nog meer: bloggers