WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Stijlvol design op het verlanglijstje van PRCHTG

In de shop van vtwonen kun je uren blijven neuzen en je vergapen aan de mooiste woonaccessoires, het fijnste beddengoed of je gaat op zoek naar toffe items om je kinderkamer een boost te geven. Maar heb je ook al eens naar de selectie design gekeken? Een flinke selectie designmerken wordt er aangeboden en onze verlanglijstjes vullen zich langzaamaan steeds verder met spulletjes van stijlvolle merken als Normann Copenhagen en Notre Monde.

Plantenbak van Ferm Living

De grote plantenbak van Ferm Living staat al een hele poos in allebei onze woonkamers. We vullen hem afwisselend met planten en boeken of we stoppen hem vol met vrolijke knuffels. Hij leent zich uitstekend voor allerlei doeleinden.

De kleine plantenbak van Ferm Living doet dienst als extra pronkrekje in Jessica haar keuken. De meest gebruikte kookboeken en het prachtige peper- en zoutstel van Menu erin en je werkblad is opgeruimd, maar je hebt de spulletjes wel altijd binnen handbereik.

Voorjaarsbloeiers

We kunnen ons voorstellen dat deze bak het ook geweldig doet als ruimte voor verschillende voorjaarsbloeiers, gevuld met van die eigenwijze bloembolletjes die dan uitbloeien tot blauwe druifjes of tulpjes. En hoe leuk om hem vol te proppen met allerhande tuinkruiden? Een koordje met een schaar eraan vast en je eigen handige kruidentuintje is geboren.

Corniches wandplank van Vitra

De ‘Corniches’ van Vitra is ook al zo’n veelzijdig designitem. In Jessica haar keuken en in Fleur haar slaapkamer (twee verschillende maatjes) bieden de wandplankjes ruimte aan wisselende tentoonstellingen. Van vaasjes met bloemen (een heerlijk geurend takje mimosa in de slaapkamer is altijd een aanrader) tot de iconische beeldjes van Girard: je kunt hem vullen met alles waar jij blij van wordt. Ook tof om de verschillende maten plankjes verspringend op je muur te bevestigen. Of kies eens voor een andere kleur, want de Corniches zijn er ook in het kaki of zwart.

PRCHTG

PRCHTGAllebei de durf om onverwachte kleuren met elkaar te combineren, de voelsprieten om de nieuwste trends op het gebied van vormgeving eruit te pikken en de drift om dit alles te stylen en fotograferen: Jessica en Fleur van PRCHTG zijn dagelijks zoet met hun interieurs. De perfecte roze fauteuil van een bekend Scandinavisch label, een vintage vitrinekast waarin allerhande keramiek van onontdekt talent blinkt, maar ook een iconische lamp van een gevestigde naam: design in de breedste zin van het woord is hun grote liefde. De fijnste merkjes, woonhotspots en tofste items delen ze graag met jullie op vtwonen.nl/prchtg.

Bron: tekst, fotografie en styling: Fleur & Jessica

nog meer: bloggers