WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Staande ovatie voor tafel StandUp Nomad

Afgelopen week wonnen ze de publieksprijs bij de Henry van de Velde awards (Belgische overheidsprijzen die uitgereikt worden aan goed design) en wij snappen dat. De statafel StandUp Nomad van Jaswig is niet alleen een prachtig object in je werkkamer, hij helpt je ook om op een ergonomisch verantwoorde manier te kunnen werken.

Statafel StandUp NomadStatafel StandUp Nomad Statafel StandUp Nomad Statafel StandUp Nomad

De zitziekte

Als je gaat berekenen hoeveel uur je op een dag zit, bestaat de kans dat je van de uitslag echt schrikt. Zestien uur op een dag zitten en maar een uurtje of twee actief bezig zijn is geen uitzondering. Er wordt zelfs gesproken over een ‘sitting disease’. Een experiment van de BBC wijst uit dat je met vier uur staan op een dag hetzelfde aantal calorieën verbrandt als wanneer je tien marathons per jaar zou lopen. Ook rugpijn, last in je nek en druk in je wervelkolom kunnen verdwijnen en je creativiteit en hersencapaciteit groeien juist tijdens het staand werken. Even een mailtje beantwoorden, die klant nog terugbellen of die laatste foto’s bewerken: als je dit rechtstaand gaat doen, leidt dit volgens wetenschappelijke studies tot een betere gezondheid. Jaswig wil zelfs gaan uitzoeken of leerlingen die staand les krijgen, beter zullen presteren.

StandUp Nomad

Niet zomaar een mooie tafel dus, die StandUp Nomad. Gemaakt met behulp van CNC-technologie, lokaal geproduceerd door een groep vrienden. Geboren uit de eigen behoefte om iets aan hun eigen ‘zitziekte’ te doen. Een houten bureau dat je gemakkelijk in hoogte kunt aanpassen (tafelblad op ellebooghoogte), als een soort puzzel in een platte doos vervoerd om zo vervuiling en hoge transportkosten tegen te gaan (ja, ze denken echt aan alles!). Maar boven alles: een plaatje! Echt een stoer ontwerp, door de natuurlijke uitstraling van het hout in ieder huis neer te zetten, een flink tafelblad voor je laptop, etui, kop thee, telefoon, lunch en zelfs voor wat gezellige aankleding erop. De StandUp is er in drie maten: normaal, extra breed en eentje voor kinderen.

PRCHTG

PRCHTGAllebei de durf om onverwachte kleuren met elkaar te combineren, de voelsprieten om de nieuwste trends op het gebied van vormgeving eruit te pikken en de drift om dit alles te stylen en fotograferen: Jessica en Fleur van PRCHTG zijn dagelijks zoet met hun interieurs. De perfecte roze fauteuil van een bekend Scandinavisch label, een vintage vitrinekast waarin allerhande keramiek van onontdekt talent blinkt, maar ook een iconische lamp van een gevestigde naam: design in de breedste zin van het woord is hun grote liefde. De fijnste merkjes, woonhotspots en tofste items delen ze graag met jullie op vtwonen.nl/prchtg.

Bron: tekst, fotografie en styling: Fleur & Jessica

nog meer: bloggers