WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Shoppen met design van Nederlandse bodem

In de top drie favoriete steden staat Rotterdam wellicht wel op de eerste plaats, niet in de laatste plaats omdat er zoveel te beleven valt en veel van onze lievelingswinkels hier huizen. Onlangs bezochten we deze havenstad aan de Maas voor de boeklancering van Volume. Uiteraard combineerden we dit leuke feestje met het bezoeken van een aantal van onze favoriete shops.

Zo min mogelijk ballast

Als we de stad in gaan, hebben we het liefst zo min mogelijk bij ons. De met kinderen zo handige rugzakken blijven thuis en worden ingeruild voor een handzaam leren tasje waarin alleen het hoognodige – portemonnee, telefoon en opvouwbaar tasje van Susan Bijl voor de aankopen – past. De designtassen van het Amsterdamse Keecie zijn hiervoor super geschikt. Want ze zijn niet alleen hartstikke functioneel, maar ook een lust voor het oog en ook nog eens handgemaakt.

Modellen en kleuren van Keecie

Klaartje van Keecie ontwierp uiteenlopende modellen: van ‘fijn voor een avondje uit’ tot ‘ideaal voor een volle werkdag’. Verkrijgbaar in de mooiste kleuren – uiteraard ook roze – en een reeks prachtige ingetogen tinten én altijd gekenmerkt met een fraaie witte print aan de binnenzijde van de tas. Naast tassen is er een uitgebreide lijn met portemonnees, waar onlangs een variant voor mannen aan toegevoegd is.

When in Rotterdam…

Van al dat shoppen en vooral inspiratie opdoen krijg je dorst én trek. Lekkere trek welteverstaan. Als je ons een beetje volgt weet je inmiddels dat wij dol op taart zijn en wij daarin ook vaak een gezonde keuze maken. Dus drinken we – wanneer we in Rotterdam zijn – koffie met wat lekkers bij Urban Bakery. Je vindt deze gezellige stadsbakkerij op de Hoogstraat, vlakbij must visit adressen Groos en Evernow.

Tip: check onze blogpost over Rotterdam als je aan het einde van de dag de lekkerste pizza ever wilt eten!

PRCHTG

PRCHTGAllebei de durf om onverwachte kleuren met elkaar te combineren, de voelsprieten om de nieuwste trends op het gebied van vormgeving eruit te pikken en de drift om dit alles te stylen en fotograferen: Jessica en Fleur van PRCHTG zijn dagelijks zoet met hun interieurs. De perfecte roze fauteuil van een bekend Scandinavisch label, een vintage vitrinekast waarin allerhande keramiek van onontdekt talent blinkt, maar ook een iconische lamp van een gevestigde naam: design in de breedste zin van het woord is hun grote liefde. De fijnste merkjes, woonhotspots en tofste items delen ze graag met jullie op vtwonen.nl/prchtg.

Bron: tekst, fotografie en styling: Fleur & Jessica

nog meer: bloggers