WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Servies om van te smullen

Vandaag showen we ons servies. Althans, het deel dat gezien mag worden. Want net als in ieder huishouden drinken ze ook bij ons thuis limonade uit plastic bekers en zijn er stukjes porselein van onze ontbijtbordjes gesprongen. Maar zeg nou zelf; het is toch veel leuker om te kijken naar alle fraaie, soms handgemaakte items die ook uitgestald staan in onze ‘schatkasten’?servies prchtgservies prchtgservies prchtg

Mazzel

We trappen af met de kopjes, schotels en ontbijtbordjes van House of Rym, met daarop de bekende combinatie van Zweeds design (onder andere Elisabeth Dunker van Fine Little Day is een van de ontwerpsters) en Tunesische patroontjes. Deze worden steevast bij elke verjaardag en heugelijke gebeurtenis uit de kast gehaald. Al die verschillende printjes en kleurtjes waarmee je eindeloos kunt combineren; wij houden ervan en waren dan ook dolblij toen wij deze beauties in de sale aantroffen. Bovendien zijn ze niet alleen mooi om uit te drinken en van te eten. Ze – en dan bedoelen we met name de schotels en de bordjes – zijn ook super decoratief. Gecombineerd met een bordenspanner heb je in een handomdraai toffe muurdecoratie.

Kopjes, mokjes, bekertjes

Op Jessica haar aanrecht ontstond een pastelkleurig feestje toen ze de fijne kopjes uitstalde. Het bekende PRCHTG-bekertje van Suzan Becking verveelt natuurlijk nooit. De blauwe ‘gedeukte’ beker die half geglazuurd is, is van Carola Zee, net als de porseleinen lepeltjes met babygezichtjes. De beker ligt heerlijk in de hand omdat je duim er precies in past.

De pastelroze espressomok is van Nienke van de Pol, die van die prachtige witte vaas. Dan het felgekleurde, geelroze exemplaar van het Deense Studio Arhoj. Een ‘slurp cup’ gebaseerd op traditionele Japanse mokken waarbij het glazuur steeds in andere schakeringen over de randen wordt gegoten alsof het smeltend ijs is. Het schattige meisjesgezichtje heet Ruth en is ontworpen door Meyer-Lavigne. Ook weer van Deense makelij deze potjes met een persoonlijkheid. Het roze stolpje komt uit de Nijmeegse studio van Hella Duijs. Een perfect maatje voor een stapeltje macarons of een lief, eenpersoonstaartje. Allemaal bijna te mooi om uit te drinken, maar onze ervaring is toch dat je koffie of thee er extra lekker uit smaakt. En dat het zonde is om alles ongebruikt in je kast te laten staan, dat ook.

PRCHTG

PRCHTGAllebei de durf om onverwachte kleuren met elkaar te combineren, de voelsprieten om de nieuwste trends op het gebied van vormgeving eruit te pikken en de drift om dit alles te stylen en fotograferen: Jessica en Fleur van PRCHTG zijn dagelijks zoet met hun interieurs. De perfecte roze fauteuil van een bekend Scandinavisch label, een vintage vitrinekast waarin allerhande keramiek van onontdekt talent blinkt, maar ook een iconische lamp van een gevestigde naam: design in de breedste zin van het woord is hun grote liefde. De fijnste merkjes, woonhotspots en tofste items delen ze graag met jullie op vtwonen.nl/prchtg.

Bron: tekst, fotografie en styling: Fleur & Jessica

nog meer: bloggers