WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Quarantaine met PRCHTG: design ontdekken

Dat was even schrikken: drie weken geen school, zo veel mogelijk thuis werken en alleen de hoognodige boodschappen doen. Ondanks de schrik willen Jessica en Fleur van PRCHTG maar één ding: mensen blijven inspireren. Juist nu. Dus delen ze in dit blog de mooiste designitems uit de voorjaarscollecties.

prchtg blog quarantaine grijze bank met bijzettafel met roze en gele vazen

Nieuwe structuur

De eerste quarantaine week stonden we regelmatig met buikpijn van angst en onzekerheid op. Ook waren we op zoek een nieuwe structuur met het hele gezin – dat is even puzzelen. We wisten dat we, juist in deze tijd, mooie content wilden blijven maken. Alle voorjaarscollecties zijn nu verkrijgbaar en die zijn té mooi om niet te showen. Bovendien ben je nu meer (lees: altijd) thuis en kan je huis wellicht een fijne lente make-over gebruiken.

Op jacht naar toffe kussens

Onze zoektocht naar dé perfecte kussens begon een tijd geleden al. Hoewel we nog steeds dolgelukkig zijn met de ‘altijd goed’ kussens van HAY, wilden we ook graag een keer iets met een mooie print. Het liefst lekker bont om de zithoek een flinke boost te geven. Dus gaven we onze ogen goed de kost op Instagram en ontdekten we op een dag de kussen van het Duitse Mademoisselle Camille. Vanuit haar atelier in Hamburg ontwerpt Camille de mooiste bloemendessins voor stoffen, kussens en behang die in Frankrijk gemaakt worden. We zijn op slag verliefd geworden op haar tulpenprint en combineren deze hier met prints van waterlelies en monstera bladeren.

“We willen mensen blijven inspireren.

Juist nu.”

Zo duurzaam mogelijk

Het Nederlandse Urban Nature Culture ken je misschien wel van hun beroemde koffiekopjes met gouden oortjes! Wij zijn heel blij dat zij hun collectie inmiddels hebben uitgebreid met interieuritems die ze zo duurzaam mogelijk proberen te produceren. Zo is de fruitschaal gemaakt van een eco-mix: een milieuvriendelijk alternatief voor andere gietmaterialen bestaande uit gerecycled papier, kalkpoeder en natuurlijk gom. En hoe gaaf zijn deze vazen?

Fruit aan de muur

De nieuwe voorjaarscollectie van IXXI in samenwerking met Sacrée Frangine brengt de zomer naar je toe met deze toffe afbeeldingen van perziken. IXXI is niet meer weg te denken uit onze huizen. Hun ‘posters’ zijn eenvoudig in elkaar te zetten en op te hangen, en zorgen voor instant happiness en dat kleine beetje sfeer dat we nu allemaal zo hard kunnen gebruiken.

PRCHTG

Allebei de durf om onverwachte kleuren met elkaar te combineren, de voelsprieten om de nieuwste trends op het gebied van vormgeving eruit te pikken en de drift om dit alles te stylen en fotograferen: Jessica en Fleur van PRCHTG zijn dagelijks zoet met hun interieurs. De perfecte roze fauteuil van een bekend Scandinavisch label, een vintage vitrinekast waarin allerhande keramiek van onontdekt talent blinkt, maar ook een iconische lamp van een gevestigde naam: design in de breedste zin van het woord is hun grote liefde. De fijnste merkjes, woonhotspots en tofste items delen ze graag met jullie op vtwonen.nl/prchtg.

nog meer: bloggers