WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Nijntje bij ons thuis

showUP is de uitgelezen plek om nieuwe dingen te ontdekken. Het is dan ook tijdens die beurs dat wij verliefd zijn geworden op de simpele, maar oh zo herkenbare grafisch vormgegeven lampen en figuren van Nijntje haar oren. En dat we dol zijn op konijnen in ons interieur, dat was al duidelijk. Hoe bitterzoet was het dat wij vrijdag, na het fotograferen van de Nijntjes van Atelier Pierre, tijdens de nabewerking het nieuws te horen kregen dat Dick Bruna was overleden.Nijntje PRCHTG blog kast Nijntje lamp blog PRCHTGNijntje lamp op kast blog PRCHTG

Liever jurkjes

Sinds 1955 is Nederland opgegroeid met het witte konijn met de kruisjesneus. Dick Bruna tekende liever jurkjes dan broekjes, dus Nijntje werd een meisje. In de eerste jaren van haar bestaan lijkt ze meer op een stoffen, lompe knuffel en vanaf 1963 verschijnen de bekende vierkante boekjes en ziet Nijntje er zo uit als wij haar kennen. In de loop der jaren is ze wat boller en ronder geworden en in 2001 is de verhouding tussen haar hoofd en lijf aangepast, waardoor ze wat meer op een peuter lijkt. Inmiddels is de hele wereld Nijntje-minded. Door haar onschuldige, open en positieve houding sluiten bijna alle kinderen haar in hun hart. Wij genieten vooral van de Nijntjes boekjes in dialect.

Designobject

Nijntje is een uitermate geschikt onderwerp voor design. De meer dan levensgrote lamp in de vorm van Nijntje verlicht menig babykamer en ook bij Ixxi is er een speciaal ontwerp met ‘Miffy’ in de hoofdrol. Ook vind je in de vtwonen webshop de mooiste zilveren Nijntje items die bijzonder geschikt zijn als kraamcadeau en doorgegeven kunnen worden aan het nageslacht, zo zal Nijntje nooit vergeten worden.

Decoratieve figuren

Atelier Pierre kennen we al van de houten wolven en haasjes. Onlangs werd de collectie uitgebreid met het superdecoratieve (ko-)nijnfiguur van Dick Bruna. Uiteraard werd ook Nijntje met de grootste zorg uit hout vervaardigd. Zowel de wanddecoratie als de (dimbare) lamp is in wit en zwart verkrijgbaar. Wie wil deze stijlicoon nou geen plekje in huis geven?

PRCHTG

PRCHTGAllebei de durf om onverwachte kleuren met elkaar te combineren, de voelsprieten om de nieuwste trends op het gebied van vormgeving eruit te pikken en de drift om dit alles te stylen en fotograferen: Jessica en Fleur van PRCHTG zijn dagelijks zoet met hun interieurs. De perfecte roze fauteuil van een bekend Scandinavisch label, een vintage vitrinekast waarin allerhande keramiek van onontdekt talent blinkt, maar ook een iconische lamp van een gevestigde naam: design in de breedste zin van het woord is hun grote liefde. De fijnste merkjes, woonhotspots en tofste items delen ze graag met jullie op vtwonen.nl/prchtg.

Bron: tekst, fotografie en styling: Fleur & Jessica

nog meer: bloggers