WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Nederlands ontwerptalent

Dat het als jong ontwerptalent moeilijk is om voet aan de grond te krijgen was voor twee productprofessionals de aanleiding om in 2012 een nieuw designlabel op te zetten. Jessica en Fleur van PRCHTG nemen een kijkje in de wereld van Puik Design.

vtwonen | Puik Designer Blog keuken met groene vaas met bloemen

De focus ligt op zachte kleuren, reflectie, transparantie en

natuurlijk materiaal.

Frisse blik

In 2012 besluiten productprofessionals Freek Claessen en Daan Gescher om hun krachten te bundelen en een podium te bieden aan Nederlandse designers. Ze ontdekten dat het aan talenten niet ontbrak in ons land, maar dat het erg lastig is om solo door te breken. Puik werd geboren. En al snel werd duidelijk dat hun visie klopte, want samen sta je echt sterker. Het ene na het andere designicoon werd geboren en het portfolio blijft maar groeien. Om steeds maar te kunnen blijven vernieuwen is een frisse blik soms wenselijk, zo kwam artdirector Tineke Beunders van Ontwerpduo in 2017 met een nieuwe stijl om de hoek. De focus kwam te liggen op zachte kleuren, reflectie, transparantie en natuurlijk materiaal.

vtwonen | Puik Designer Blog keuken met groene vaas met bloemen

Glazen beauty’s

Precies deze eigenschappen zie je terug in de door ons uitgelichte items. Voor de koekjestrommels vielen wij al een poos geleden als een blok. De zogeheten ‘Circum’ ontpopt zich tot een regenboog als het licht er precies goed opvalt. Er is een lage en een hoge variant ontworpen die samen een heel sterk team vormen. De deksel zelf biedt ook ruimte aan je mooiste pastelkleurige macarons of snoepjes door de holle vorm. 

Geslaagd

De Facett spiegel is door Lex Pott ontworpen. Het vernieuwende ontwerp heeft klassiek facetgeslepen glas en deze mix tussen modern en ouderwets is wat ons betreft super geslaagd. Een driedimensionale vorm ontstaat en door hem speels op te hangen, zoals hier met een punt over de tegeltjesmuur heen, krijg je een gaaf effect.

vtwonen | Puik Designer Blog roze badkamer met geometrische spiegel

vtwonen | Puik Designer Blog roze badkamer met geometrische spiegel

Geometrie 

Mocht je nou ook enthousiast zijn geworden door deze glazen ontwerpen, dan moet je zeker eens kijken naar de Radiant glazen en het bijbehorende Rare karaf. En de speelse geometrische vormen zie je ook steeds terugkomen in de collectie, bijvoorbeeld bij het wollen vloerkleed Iso of onderzetters Sico.

PRCHTG

Bron: tekst, fotografie en styling: Fleur & Jessica

Allebei de durf om onverwachte kleuren met elkaar te combineren, de voelsprieten om de nieuwste trends op het gebied van vormgeving eruit te pikken en de drift om dit alles te stylen en fotograferen: Jessica en Fleur van PRCHTG zijn dagelijks zoet met hun interieurs. De perfecte roze fauteuil van een bekend Scandinavisch label, een vintage vitrinekast waarin allerhande keramiek van onontdekt talent blinkt, maar ook een iconische lamp van een gevestigde naam: design in de breedste zin van het woord is hun grote liefde. De fijnste merkjes, woonhotspots en tofste items delen ze graag met jullie op vtwonen.nl/prchtg.

nog meer: bloggers