WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Multifunctioneel Spaans design voor aan de muur

Tijdens één van hun vele omzwervingen op het internet stuitten Jessica en Fleur van PRCHTG op het – in Nederland nog niet zo bekende – Spaanse designlabel Woodendot, dat in 2013 werd opgericht door Daniël en María. De liefde voor hout en design laat dit duo samenkomen in meubels, accessoires en verlichting.

De ovaal-trend

Terug van weggeweest is de ovaal. Je ziet deze vorm in verschillende gedaantes steeds vaker in het interieur voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan spiegels, vloerkleden en salontafels. Wij vinden het zelf een erg mooie en stijlvolle vorm, we vielen dan ook niet voor niets op de Alba M. Een multifunctioneel wandmeubel met ruimte voor je favoriete spullen. Zoals je hier kunt lezen hebben wij een zwak voor mooie wandobjecten.

10.000 mogelijkheden

De basis van Alba M (Alba betekent trouwens zonsopgang in het Spaans) is een houten achterwand, die verkrijgbaar is in maar liefst vier verschillende vormen én zes verschillende afwerkingen. Daarin schuif je het plankje in de kleur van jouw keuze – dit kan op twee verschillende manieren – waarin je of een hele óf een halve cirkel schuift. We hopen dat jij wel goed bent in kiezen, want in totaal zijn er maar liefst 10.000 variaties mogelijk. Gelukkig beschikt de site over een super handige configurator die steeds jouw keuze laat zien, zodat je je favoriete combinatie uitgebreid kunt bekijken voordat je hem bestelt.

Expositie

Wij kozen – na heel lang twijfelen – voor een ovale achterwand in eiken, een eiken plankje en een zwarte afwerking voor de halve cirkel. Je ziet hem hier in de woonkamer van Jessica, maar Alba M is ook zeer geschikt als nachtkastje. Eenvoudig te monteren, niet alleen praktisch, maar ook een fijn plekje om je schatten op uit te stallen. Er zit zelfs nog een verborgen plekje – achter het zwarte plankje – om iets uit het zicht op te bergen. En een gleufje om je lievelingsfoto in te zetten. Het verbaast ons niks dat dit toffe ontwerp een eervolle vermelding kreeg bij The Iconic Design Award in 2018.

PRCHTG

PRCHTGAllebei de durf om onverwachte kleuren met elkaar te combineren, de voelsprieten om de nieuwste trends op het gebied van vormgeving eruit te pikken en de drift om dit alles te stylen en fotograferen: Jessica en Fleur van PRCHTG zijn dagelijks zoet met hun interieurs. De perfecte roze fauteuil van een bekend Scandinavisch label, een vintage vitrinekast waarin allerhande keramiek van onontdekt talent blinkt, maar ook een iconische lamp van een gevestigde naam: design in de breedste zin van het woord is hun grote liefde. De fijnste merkjes, woonhotspots en tofste items delen ze graag met jullie op vtwonen.nl/prchtg.

Bron: tekst, fotografie en styling: Fleur & Jessica

nog meer: bloggers