kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Leestips voor de vakantie

De zomervakantie, hij is nu echt in het vizier. Met grote kannen lievelingslimonade (vlierbloesem met citroen en munt) of zelfgebrouwen ijskoffie in je favoriete tuinstoel neergeploft, een grote stapel fijne boeken op tafel: zo komen wij de weken wel door.boeken lezenboeken

Kook- en fotografieboeken

We houden allebei van boeken die je stimuleren om aan de slag te gaan. ‘Yvestown in de keuken’ bijvoorbeeld. Fraaie interieurs afgewisseld met fijne recepten, of andersom. Yvonne Eijkenduijn staat welbekend om deze heerlijke mix en dit boek is een soort verlengde van haar blog. Je wil meteen gaan bakken.

En ‘Shoot!’ van Zilverblauw. Zoveel handige info en tips over de kunst van het fotograferen. Kende je hun nieuwe boek ook al? ‘Snap!’ bewijst dat foto’s die je met een telefoon maakt niet onder hoeven te doen voor foto’s uit een spiegelreflexcamera.

boeken lezenboek snijplank

Huizen en wonen

En dan natuurlijk ook een stel boeken over wonen en huizen om bij weg te dromen. ‘Swedish details’ gaat over hoe de details het verschil maken. Het bevat hele persoonlijke binnenkijkers in voornamelijk super kleurrijke interieurs. Inmiddels een klassieker is ‘The Kinfolk Home’. Dit boek showt je vijfendertig bijzondere interieurs over de hele wereld. In ‘Fine Little Day’ word je meegenomen in de wereld van manusje-van-alles Elisabeth Dunker. Vooral van haar verzamelingen smullen wij!

Het plantenboek

Samen lezen

Lezen kun je natuurlijk ook perfect samen. Deze prentenboeken zijn een feestje voor groot en klein en iedereen leert er wat nieuws bij. ‘Het bijenboek’ is er om jezelf en je kinderen alles te leren over bijen. Van hoe de honing wordt gemaakt tot de communicatie van deze bezige beestjes; alles kom je te weten wanneer je dit prachtig geïllustreerde boek (voor-)leest. ‘Het plantenboek’ komt uit dezelfde serie als ‘Het dierenboek’ en is dan ook minstens zo mooi. Over de allereerste planten, plantenfamilies en tropische gewassen. Katie Scott tekent de bloemen al net zo gedetailleerd en levensecht als de dieren, maar dan wel in haar eigen stijltje.

PRCHTG

PRCHTGAllebei de durf om onverwachte kleuren met elkaar te combineren, de voelsprieten om de nieuwste trends op het gebied van vormgeving eruit te pikken en de drift om dit alles te stylen en fotograferen: Jessica en Fleur van PRCHTG zijn dagelijks zoet met hun interieurs. De perfecte roze fauteuil van een bekend Scandinavisch label, een vintage vitrinekast waarin allerhande keramiek van onontdekt talent blinkt, maar ook een iconische lamp van een gevestigde naam: design in de breedste zin van het woord is hun grote liefde. De fijnste merkjes, woonhotspots en tofste items delen ze graag met jullie op vtwonen.nl/prchtg.

Bron: tekst, fotografie en styling: Fleur & Jessica

nog meer: bloggers