WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Kunstzinnige objecten van Mickey Philips

Onze harten maken sprongetjes wanneer wij nieuw designtalent ontdekken. Vooral wanneer deze designer zich bezighoudt met keramiek, kunnen wij ons vergapen aan alle vernieuwende ontwerpen en dromen van dat ene item voor in onze eigen schatkasten. Onze collecties worden met enige regelmaat uitgebreid met nieuwe aanwinsten. Pastel vaasjes met bloemen van Mickey PhilipsBlauwe vaas met blauwe druif van Mickey Philips Roze vaas met bloemPastel vaasjes met blauwe druiven van Mickey Philips

Mickey Philips

Zo geschiedde het ook ditmaal. We ontdekten Mickey Philips tijdens de Dutch Design Week. In eerste instantie haar PLAYED: een serie van tien hoekige borden in blauwtinten. Naast elkaar opgesteld vormen ze een kunstzinnig object; losgekoppeld kun je een tafel vullen met hapjes voor tien personen om het eten samen te delen en in gesprek met elkaar te komen. Ook voor haar bijzonder vormgegeven TITI vielen wij als een blok. Leer, hout en porselein vormen samen deze theepot die ook als waterkan of zelfs als vaas te gebruiken is.

Flowertool

En dan haar UP. Micky Philips noemt het kunstzinnige object een ‘flowertool’. Het is geen vaasje, meer een tussenstuk dat samen met een glas een plek vormt voor een sierlijke bloem, een drop-out uit je boeket of een geplukt exemplaar. De Up is op twee manieren te gebruiken: met de ronde vorm of juist het spitse topje naar boven toe gericht. De brede rand kan op een glas rusten, maar je kan ook de hele Up in een vaasje zetten. Het gat is groot genoeg voor de steel van een slaphangende tulp. De roze kleur is nieuw, verder zijn er nog een grijze, een donkerblauwe en een lichtgroene te koop. Als jij er eentje aan je verzameling toe wilt voegen, kun je Mickey gewoon een mailtje sturen.

Keramiektorentjes

Wij vonden Up ook uitermate geschikt om te stapelen. Zoals jullie weten, maken wij graag torentjes keramiek. Schaaltjes, vaasjes, kopjes, beeldjes: ze moeten er allemaal aan geloven. Up is de perfecte showstopper. Fier bovenop, als een sierlijk puntdak op een toren. De blauwe druifjes zaten er uiteraard alleen maar eventjes voor de show in, die verlangden na de fotoserie naar een vaasje met water.

PRCHTG

PRCHTGAllebei de durf om onverwachte kleuren met elkaar te combineren, de voelsprieten om de nieuwste trends op het gebied van vormgeving eruit te pikken en de drift om dit alles te stylen en fotograferen: Jessica en Fleur van PRCHTG zijn dagelijks zoet met hun interieurs. De perfecte roze fauteuil van een bekend Scandinavisch label, een vintage vitrinekast waarin allerhande keramiek van onontdekt talent blinkt, maar ook een iconische lamp van een gevestigde naam: design in de breedste zin van het woord is hun grote liefde. De fijnste merkjes, woonhotspots en tofste items delen ze graag met jullie op vtwonen.nl/prchtg.

Bron: tekst, fotografie en styling: Fleur & Jessica

nog meer: bloggers