WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Kunstwerk in een vaas met Flower Constellations

Designstudio House of Thol heeft als ondertitel ‘durable products for a green every day’. Op hun laatste product werden wij instant verliefd. Met de ‘Flower Constellations’ wordt het supersimpel om een kunstwerk te maken in je vaas met slechts een paar losse bloemen. Kies bij de bloemist een paar van je favorieten uit, of ga net als Fleur naast slootjes en langs fietspaden op zoek naar wildplukkers.

Messing

Nadat ze een ontwerp maakten voor een klein metalen frame om avocadopitten te laten ontkiemen, verbeterden Thomas Linssen en Jana Flohr dit principe nu voor bloemen. De Flower Constellations zijn gemaakt van messing, een legering van koper en zink. Wij zijn dol op de luxe uitstraling van dit materiaal dat na loop van tijd door de ontwikkelde patina eigenlijk steeds ruiger wordt.

Ze komen als een flatpack met daarin een platte cirkel in een opvallende verpakking bij je thuis. In een handomdraai duw je de ringen los van elkaar om de Flower Constellation perfect op je vaas te laten rusten. Wij kozen voor een simpele oude weckpot, lekker budget ook in combinatie met de geplukte bloemen. Op de website staat een handig filmpje over het gebruik. Knip je bloemen ook eens in verschillende lengtes voor een extra speels effect.

Sterrenbeelden

Op het eerste oog zijn de gaten in de Constellations random geperforeerd, maar niets is minder waar. De patronen zijn afgeleid van de twaalf sterrenbeelden. Geïnspireerd op de Japanse bloemschikkunst Ikebana wordt het dus mogelijk om je bloemen volgens jouw constellatie te schikken in de vaas. De sterrenbeelden hebben hun eigen grootte (er zijn zes kleinere en zes grotere constellaties die in vazen passen met diameters tussen de 6,5 en de 12 cm).

Kickstarter

De Flower Constellations zijn gelanceerd met een campagne op Kickstarter die nog tot en met 5 mei loopt. Het leuke is dat een gedeelte van de opbrengst een passende tegenprestatie oplevert: er worden vierkante meters wildbloemen ingezaaid rondom de studio van House of Thol om zo een fijne plek te verzorgen voor alle bijen en insecten die er rondkruipen en -vliegen.

PRCHTG

PRCHTGAllebei de durf om onverwachte kleuren met elkaar te combineren, de voelsprieten om de nieuwste trends op het gebied van vormgeving eruit te pikken en de drift om dit alles te stylen en fotograferen: Jessica en Fleur van PRCHTG zijn dagelijks zoet met hun interieurs. De perfecte roze fauteuil van een bekend Scandinavisch label, een vintage vitrinekast waarin allerhande keramiek van onontdekt talent blinkt, maar ook een iconische lamp van een gevestigde naam: design in de breedste zin van het woord is hun grote liefde. De fijnste merkjes, woonhotspots en tofste items delen ze graag met jullie op vtwonen.nl/prchtg.

Bron: tekst, fotografie en styling: Fleur & Jessica

nog meer: bloggers