WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Konijnen, heel veel konijnen…

Nijntje, Pieter, Broer, Roger en Stampertje: zomaar een handjevol bekende konijnen. Door hun flaporen zijn ze bij menig designer geliefd. Hun contouren zijn meteen te herkennen en zelfs hun silhouet is schattig. Wij kwamen erachter dat we stiekem heel veel konijnen in huis hebben en zetten ze daarom in het zonnetje.Kinderkamer met konijn

Muurdecoratie roze konijn

Muurdecoratie zwart konijn

Kinderkamer met kleding en konijn

Wij kunnen niet wachten tot Atelier Pierre (die van de houten wolven) hun ‘wooden mood light’ in de vorm van de oren van Nijntje lanceert. Nog even geduld, in december is het zover! Tot die tijd doen we het met beeldjes, kleding en een dekbedovertrek.

Keramieken konijntjes

Het konijntje van keramiek is van de hand van Jorine Oosterhoff. Alle konijnenhoofdjes uit de familie ‘cuniculus’ zijn uniek. Met een typerend wipstaartje zijn de lijfjes een hele fijne aanvulling.

Als aandenken aan een heerlijke zomervakantie in Scandinavië nam Jessica het porseleinen wand-ornamentje van het Deense Finnsdottir mee. Helaas wordt dit toffe Nijntje-item niet meer verkocht, maar het keramiek label verkoopt ook hele fijne vaasjes.

In de kinderkamer domineert de konijnenprint het kledingrek momenteel. De grote kindermerken Mini Rodini en Bobo Choses gebruiken hem allebei in hun huidige collectie. Aan het rek hangt ook de stoere knuffel ‘Lola’ van denim van Esthex. Esther Schuivens uit Sittard heeft ook prachtige muziekdoosjes, behang en ander speelgoed in haar collectie. Een must-have voor iedere kinderkamer, en wij hopen nog steeds op een volwassen versie van haar prachtige dekentjes.

Het Engelse Beau Loves creëerde zelfs een dekbedovertrek met zwarte konijntjes erop. Heerlijk om deze monochrome print heel meisjesachtig af te stylen met – hoe kan het ook anders – roze. Uiteraard combineert het ook fijn met geel of petrol (voor jongens) en andere zwart/wit items.

Konijnen shoppen

Een lamp van een konijntje van de hand van Lise Lefebvre die we al kenden van haar origamicreaties of een Deense designklassieker, een konijn ontworpen door Kaj Bajesen (die van de houten hangende aap) en wat te denken van een houten wandplank in de vorm van een konijn? Allemaal van harte welkom hier in huis.

PRCHTG

PRCHTGAllebei de durf om onverwachte kleuren met elkaar te combineren, de voelsprieten om de nieuwste trends op het gebied van vormgeving eruit te pikken en de drift om dit alles te stylen en fotograferen: Jessica en Fleur van PRCHTG zijn dagelijks zoet met hun interieurs. De perfecte roze fauteuil van een bekend Scandinavisch label, een vintage vitrinekast waarin allerhande keramiek van onontdekt talent blinkt, maar ook een iconische lamp van een gevestigde naam: design in de breedste zin van het woord is hun grote liefde. De fijnste merkjes, woonhotspots en tofste items delen ze graag met jullie op vtwonen.nl/prchtg.

Bron: tekst, fotografie en styling: Fleur & Jessica

nog meer: bloggers