WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Koffieleuten in stijl volgens PRCHTG

Fleur en Jessica van PRCHTG vinden dat hun koffie en thee lekkerder smaakt wanneer ze het uit een stijlvolle mok drinken. Ze delen hun nieuwste aanwinsten in dit blog.

blog prchtg | koppen en mokken op een roze etagere

Nuttige decoratie

Wanneer je uit een mooie mok of kop drinkt voel je bijna de liefde die de maker in het product heeft gestopt. Daarnaast fleuren ze ook nog eens je keuken op. Denk aan een stapeltje kopjes op je espressomachine, een dienblad op je aanrecht met de allermooiste exemplaren of een etagère van onder tot boven volgestapeld.

Mooie mokken

We ontdekten Marleen Out via Instagram. Haar werk maakte ons meteen blij. De kleuren, patronen en modellen van de kopjes zijn uniek, speels en vrolijk. Marleen volgde al op jonge leeftijd pottenbaklessen en nu maakt ze haar grote theekoppen en koffiekopjes helemaal met de hand.

A touch of gold

Helemaal uit Kroatië komen de kopjes met gekleurde vlekken en gouden details. Wij voelen ons net eksters, zo hebberig worden we ervan. Ze zijn allemaal uniek van kleur – laat dat maar over aan Marina Marinski. De kopjes zijn verkrijgbaar in mini-formaat voor je espresso en in maxi-formaat voor je latte.

Lieve kopjes

De ‘met alle liefde’-kopjes van HUSK Ceramics vallen op door hun bolle onderkant die heerlijk zacht in de hand ligt. De verfijnde kopjes wiebelen wat, maar kieperen gelukkig nooit om. Ook deze porseleinen beauty’s zijn helemaal handgemaakt in een studio in Utrecht. Het contrast tussen het matte en het geglazuurde deel vinden wij erg mooi.

High tea

Een andere Utrechtse keramiste is Simone Doesburg met haar label Grace of Glaze. Haar fascinatie voor Engels porselein inspireerde haar om dit materiaal uitvoerig te bestuderen. Kleur speelt een belangrijke rol in haar collectie en alle tinten passen perfect bij elkaar. Door de binnen- en buitenkant van een ander kleurtje te voorzien, krijg je spannende combinaties. Wij konden niet anders dan voor de roze variant te vallen.

Nog meer roze

De andere roze koppen zijn de Monday Mugs van Puik. Hun vorm is gebaseerd op de gulden snede en ook hier wordt gespeeld met mat en glanzend. De Duitse Anna Badur leerde haar kunsten in Eindhoven. Haar kopjes zijn allemaal voorzien van een uniek golfpatroon dat met de hand wordt aangebracht. De naam ‘Tide’ deed al vermoeden dat er goed naar de zee is gekeken!

PRCHTG

Allebei de durf om onverwachte kleuren met elkaar te combineren, de voelsprieten om de nieuwste trends op het gebied van vormgeving eruit te pikken en de drift om dit alles te stylen en fotograferen: Jessica en Fleur van PRCHTG zijn dagelijks zoet met hun interieurs. De perfecte roze fauteuil van een bekend Scandinavisch label, een vintage vitrinekast waarin allerhande keramiek van onontdekt talent blinkt, maar ook een iconische lamp van een gevestigde naam: design in de breedste zin van het woord is hun grote liefde. De fijnste merkjes, woonhotspots en tofste items delen ze graag met jullie op vtwonen.nl/prchtg.

nog meer: bloggers