WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Kleur in huis, je moet het durven!

Fleur en Jessica van PRCHTG houden van kleur. Ze weten uit ervaring dat het lastig kan zijn om de juiste kleur in huis te gebruiken, maar ook dat het vaak loont een kleurrijke noot aan je interieur toe te voegen. Ze delen hier hoe je met fleurige accessoires kunt stylen.

Kleurrijke vazen met bloemen voor de blog van PRCHTG
Bijzettafel met kleurrijke vazen kandelaars en kaarsen voor blog PRCHTG

Dol op roze

Wie ons al een tijdje volgt, weet dat wij dol op roze zijn en niet bang zijn om andere kleuren daaraan toe te voegen. Het zijn vaak de verrassende kleurencombinaties waar wij heel blij van worden. En ja, ook wij maken soms een uitglijder. Zo verfden we Jessica haar prachtige grijsgroene schatkast – wie kent hem nog? – een keer knalgroen. Oeps, dat pakte niet zo fraai uit. Gelukkig was dat met een pot verf zo weer ongedaan gemaakt.

Van bloggen naar stylingadvies

Omdat we de afgelopen jaren veel vragen kregen over de kleuren op onze wanden, het materiaal van de keuken, de leverancier van de akoestische panelen en het merk van de badkamertegeltjes besloten we onze kennis op een professionele manier te gaan delen in de vorm van stylingadvies. Superleuk om te doen.

Onze huizen hebben beiden een rustige – redelijk veilige – basis. Hoewel wij enorm kunnen genieten van onze serene interieurs, zouden we een toefje roze wel missen. We kozen allebei voor uitgesroken zwart in ons huis en voegden daar veel hout aan toe. Vaak horen we tijdens adviesgesprekken dat men donkere kleuren vreest. Maar wanneer het dan toch gerealiseerd is, wordt juist de diepte en sfeer enorm gewaardeerd. Wij volgen zelf niet per se de trends, maar combineren lekker op gevoel.

Vtwonen 02-2020 | Kleurrijk interieur met accessoires op nachtkastje naast bed voor blog PRCHTG

Deze ‘colour bomb’ in de slaapkamer

zorgt voor instant happiness

Verrassend: lila met rood, geel of roze

Deze ‘colour bomb’ in de slaapkamer zorgt voor instant happiness, maar is niet permanent. In een handomdraai kun je een andere kleurrijke setting samenstellen door bepaalde items en kleuren toe te voegen of weg te halen. Het lila met gele lampje is wel een echte eyecatcher. Designstudio UAUPROJECT experimenteert met 3D geprinte objecten voor in huis en durft hierbij kleur te bekennen. Dat zie je ook terug in de kandelaars op het witte dressoir. Tussen het knalgroen, roze en lichtblauw speelt lila een bijrol, maar deze kleur gaan we heel erg veel zien. Zowel in je huis als in de fashion.

PRCHTG

Allebei de durf om onverwachte kleuren met elkaar te combineren, de voelsprieten om de nieuwste trends op het gebied van vormgeving eruit te pikken en de drift om dit alles te stylen en fotograferen: Jessica en Fleur van PRCHTG zijn dagelijks zoet met hun interieurs. De perfecte roze fauteuil van een bekend Scandinavisch label, een vintage vitrinekast waarin allerhande keramiek van onontdekt talent blinkt, maar ook een iconische lamp van een gevestigde naam: design in de breedste zin van het woord is hun grote liefde. De fijnste merkjes, woonhotspots en tofste items delen ze graag met jullie op vtwonen.nl/prchtg.

nog meer: bloggers