WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Handgemaakte vogels van hout

‘Soms weet ik niet of ik nou met het vogeltje bezig ben of het vogeltje mij bespeelt’. Karim Eharruyen maakt al sinds 2002 vogelobjecten van allerlei soorten hout. Hout van soms wel duizenden jaren oud. PRCHTG houten vogels

PRCHTG houten vogels

PRCHTG houten vogels

PRCHTG houten vogels

Unieke vogel

Boomstammen uit zijn eigen stad Utrecht die bij zijn atelier op het terrein van een houtzaagmolen liggen te ‘wateren’ (hierdoor drogen ze sneller, hebben wij ons laten vertellen), maar ook exotische soorten als kokos of olijfhout. Op de draaibank en met allerhande gereedschap maakt hij twee balancerende ronde vormen die op elkaar een unieke vogel vormen. Omdat het kopje en het lijfje los van elkaar bestaan, kun je het vogeltje een geheel eigen ‘expressie’ geven. Opgetogen en nieuwsgierig met zijn koppie omhoog gericht of misschien wat verlegen met zijn snaveltje naar beneden gedraaid.

Spieken bij Karim

Karim las zich goed in op ons eigen blog en ontving ons met een schaal afgeladen met koekjes. We mochten overal spieken, de vogeltjes aanraken en hij vertelde vol liefde over ieder exemplaar. Over die ene olijfhouten vogel, waar iedereen voor valt, maar die voor altijd bij Karim blijft. Of die andere donkere die gemaakt is van poreus hout van minstens tienduizend jaar oud. En wat te denken van die paarse vogel, die gemaakt is van purperhart en waar dus geen verf of olie aan te pas kwam. Met de grootste precisie zorgt Karim ervoor dat iedere ‘buliq’ zoals hij zijn creatie doopte, perfect rond en glad is. Een tijdrovend en secuur proces wat hij zich in de loop der jaren eigen maakte.

Designshop Puha in hartje Utrecht adopteerde al een hele familie buliqs en ook de eigenaars van fijne webshop Hoeked sloten – net als wij – deze prachtige vogeltjes van eigen bodem in hun hart.

PRCHTG

PRCHTGAllebei de durf om onverwachte kleuren met elkaar te combineren, de voelsprieten om de nieuwste trends op het gebied van vormgeving eruit te pikken en de drift om dit alles te stylen en fotograferen: Jessica en Fleur van PRCHTG zijn dagelijks zoet met hun interieurs. De perfecte roze fauteuil van een bekend Scandinavisch label, een vintage vitrinekast waarin allerhande keramiek van onontdekt talent blinkt, maar ook een iconische lamp van een gevestigde naam: design in de breedste zin van het woord is hun grote liefde. De fijnste merkjes, woonhotspots en tofste items delen ze graag met jullie op vtwonen.nl/prchtg.

nog meer: bloggers