WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

De wereld van French Toast en Lazy Plants

De Rotterdamse French Toast Studio heeft als ultieme droom om onze huizen te vullen met blijdschap, vrolijke en felgekleurde prints en illustraties. Een studio naar ons hart. Wij zouden onze woonkamer namelijk best kunnen vullen met vaasjes met daarin de door ons zo geliefde Lazy Plants, op onze banken een stapel bonte kussens en op onze muren prints met daarop een botanische tuin of een prachtig vrouwengezicht. Want zo veelzijdig zijn Nienke Mulder en Amanda Swart, het designduo achter deze studio. Allebei studeerden ze af als illustrators aan de Willem de Kooning Academie en ze maken samen de koppeling tussen mode, interieur, kunst en styling.

Patronen

Amanda en Nienke delen hun liefde voor French toast, gekke printjes, Mick Jagger en daarbij heel veel kleur. Of het nou patronen van dierenhuiden (maar dan wel hele tof gekleurde), bloemen of juist grafische vormen zijn, ze maken van alles een feestje. Op hun website zie je veel voorbeelden van typerende patronen. Niet gek dat keten Hudson’s Bay graag met ze samenwerkt. In de shop vind je stijlvolle art prints om je interieur net dat beetje pit te geven.

Lazy Plants

Monstera’s, varens, klaprozen of anemonen, maar dan van hout. En in alle kleurtjes van de regenboog. Dat zijn de zogenaamde ‘Lazy Plants’. Ideaal voor de niet zo perfecte plantenmoeder. Ze hebben geen water nodig, geen groene vingers, geen licht. Een mooi vaasje of een stoer potje en een bijpassend plekje in je huis: that’s all!

Fleur koos ervoor om haar meest kleurrijke keramiek uit te stallen en ze daarover te verdelen. Bij Jessica ging het bundeltje in het hexagonale vaasje van Ferm Living, bovenop de tray op de Plant Box van hetzelfde label. De oplettende kijker zag ze al eens voorbijkomen bij ons, ze hebben namelijk eerder al eens de show gestolen toen ze in Danee haar kamertje stonden.

PRCHTG

PRCHTGAllebei de durf om onverwachte kleuren met elkaar te combineren, de voelsprieten om de nieuwste trends op het gebied van vormgeving eruit te pikken en de drift om dit alles te stylen en fotograferen: Jessica en Fleur van PRCHTG zijn dagelijks zoet met hun interieurs. De perfecte roze fauteuil van een bekend Scandinavisch label, een vintage vitrinekast waarin allerhande keramiek van onontdekt talent blinkt, maar ook een iconische lamp van een gevestigde naam: design in de breedste zin van het woord is hun grote liefde. De fijnste merkjes, woonhotspots en tofste items delen ze graag met jullie op vtwonen.nl/prchtg.

Bron: tekst, fotografie en styling: Fleur & Jessica

nog meer: bloggers