WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Een koffiebeker in onze pronkkasten

Wij gunden jullie al eerder een kijkje in onze schatkasten, dé plek waar wij onze fraaie keramiek verzamelingen in tentoonstellen. Alleen de fijnste porseleinen schatten weten een plekje te bemachtigen. Toen wij koffiebeker ‘De Klub’ van Suzan Becking hadden ontdekt, wisten wij het meteen: deze pareltjes verdienen een ereplaatsje in onze pronkkasten.

prchtg kopje in hand
prchtg kast met accessoires
prchtg handgemaakte kopjes
prchtg groen kopje in kast

Glanzend goudluster

Op de vraag of Suzan voor ons twee custom made bekers wilden maken, antwoordde ze enthousiast ja. En zo werd de naam van ons blog met glanzend goudluster vereeuwigd op fraaie groene bekers. Wat is er nou toffer dan heuse PRCHTG ‘bedrijfsmokken’? Al doe je met deze benaming natuurlijk echt deze beauties tekort.

De bekers werden initieel gemaakt voor restaurant De Klub (vandaar de naam). Een moderne maar tijdloze bistro te Utrecht, waar Suzan onlangs het servies voor ontwierp. De met de hand gemaakte bekertjes liggen heel fijn in de hand en kunnen gewoon in de vaatwasser. ‘De Klub’ is ook verkrijgbaar met een gouden stip of een gouden streep en evenals onze bekers zijn deze aan de binnen- en bovenkant geglazuurd.

Kopje ‘met alle liefde’ is ook al zo’n schatje en symboliseert familieliefde in soms moeilijke tijden. Koffiebeker ‘omdat het hoort’ heeft een oortje, omdat dat hoort.

Over Suzan

De in 1990 geboren Suzan studeerde in 2012 af als productontwerper aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht en sinds die tijd is zij actief als ontwerpster en porseleinproducent voor andere ontwerpers. Samen met drie andere ontwerpers bundelde zij haar kracht in keramiek collectief ‘twaalf zestig’, een creatieve broedplaats gevestigd in de VechtclubXL (waar zich ook het restaurant bevindt). In de 1260 shop verkoopt zij haar eigen collectie. Hier kun jij met één druk op de knop jouw eigen koffiebeker bestellen. De beker is – wat ons betreft – ook hét perfecte geschenk voor de feestdagen, misschien ken jij wel iemand die zo’n prachtig cadeau verdient. Of ga jij tijdens één van haar workshops (30 november of 14 december) zes porseleinen kerstballen beschilderen?

PRCHTG

PRCHTGAllebei de durf om onverwachte kleuren met elkaar te combineren, de voelsprieten om de nieuwste trends op het gebied van vormgeving eruit te pikken en de drift om dit alles te stylen en fotograferen: Jessica en Fleur van PRCHTG zijn dagelijks zoet met hun interieurs. De perfecte roze fauteuil van een bekend Scandinavisch label, een vintage vitrinekast waarin allerhande keramiek van onontdekt talent blinkt, maar ook een iconische lamp van een gevestigde naam: design in de breedste zin van het woord is hun grote liefde. De fijnste merkjes, woonhotspots en tofste items delen ze graag met jullie op vtwonen.nl/prchtg.

Bron: tekst, fotografie en styling: Fleur & Jessica

nog meer: bloggers