WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Designvoertuigen van hout en karton

Niets leuker dan vouwen en spelen met het mooiste speelgoed. De ontwerpers van Studio Roof en Maison Deux weten wat wij leuk en mooi vinden.

Van bouwplaat naar speelgoed

Een bouwplaat met bijbehorende tekening die zich binnen een paar simpele stappen transformeert tot een indrukwekkende zeilboot of een retro vliegtuigje: bij Studio Roof  weten ze precies hoe ze de fantasie van kinderen (en stiekem ook van volwassenen) moeten prikkelen. Hun lijn ‘play and imagine’ bestaat uit 3D objecten van felgekleurde dino’s, voertuigen en spelletjes, allemaal ontwikkeld uit heel stevig gerecycled karton. Wat een magisch gevoel om van een plat stuk karton in een handomdraai een waanzinnig object op tafel te toveren!

Muurdecoratie

De rest van hun collectie is ook zeer de moeite waard om eens te checken. Prachtig gekleurde muurdecoratie (tropische vogels, vlinders of zeedieren) om saaie, witte muren in een mum van tijd op te fleuren. Weinig inspanning, groots resultaat. En de stralende gezichten van je kinderen zijn alleen al de moeite waard.

Houten auto’s

Maison Deux kenden wij al van de prachtige houten blokken. Nu hebben ze designer Lex Pott in de armen genomen die een collectie simplistische auto’s heeft ontworpen. Handgemaakt van het meest verfijnde hout (eiken en walnoot) en zo minimalistisch als je je een auto maar kunt voorstellen.

Uren speelplezier

In de belevingswereld van kleintjes hoeft het soms niet meer te zijn dan een recht blok met wielen om een volgepakte tourbus op reis naar een spannende bestemming voor te stellen. Ook voor het kleine gekleurde exemplaar is altijd wel een plekje te vinden in de kinderkamer. Of natuurlijk in je eigen vitrinekast, gewoon ‘voor de mooi’. Lex Pott sleepte al de nodige awards binnen en je zult hem vast kennen van zijn werk voor een van onze favoriete labels Hay. Ook deze Solid Cars zijn wat ons betreft weer een groot succes, uren speelplezier gegarandeerd.

PRCHTG

PRCHTGAllebei de durf om onverwachte kleuren met elkaar te combineren, de voelsprieten om de nieuwste trends op het gebied van vormgeving eruit te pikken en de drift om dit alles te stylen en fotograferen: Jessica en Fleur van PRCHTG zijn dagelijks zoet met hun interieurs. De perfecte roze fauteuil van een bekend Scandinavisch label, een vintage vitrinekast waarin allerhande keramiek van onontdekt talent blinkt, maar ook een iconische lamp van een gevestigde naam: design in de breedste zin van het woord is hun grote liefde. De fijnste merkjes, woonhotspots en tofste items delen ze graag met jullie op vtwonen.nl/prchtg.

Bron: tekst, fotografie en styling: Fleur & Jessica

nog meer: bloggers