WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Designspeelgoed voor urenlang speelplezier

Een van de voordelen van het moederschap is wat ons betreft toch wel echt dat je je ongegeneerd kunt omringen met het tofste speelgoed. En dan hebben we het niet over die kratten vol LEGO – zonder zouden we verloren zijn, dat weten we (urenlang speelplezier gegarandeerd en vast ook goed voor de ruimtelijke inzichten en creativiteit… maar ben je zelf al eens met blote voeten op die blokjes gaan staan?). Nee, dan zien we toch het liefst designspeelgoed dat je niet aan de kant hoeft te schuiven als je foto’s maakt. Van dat prachtige spul dat niet misstaat tussen je Girard-pop en je Vitra Housebird.

Cavalcade hobbeldieren

Bij het zien van de creaties van de Italiaanse toydesigner Luca Boscardin en Valentina Raffaelli van Studio Bluc vielen we allebei in katzwijm. Voor zijn project ‘Cavalcade’ maakt hij uit een enkel stuk berkenhout met behulp van alleen maar houten deuvels de meest fantastische hobbeldieren. Van giraffen tot krokodillen, in sprekende kleuren en geverfd met kindvriendelijke verf. Hij presenteerde Cavalcade tijdens Maison & Object en exposeert met prototypes in het Vitra designmuseum en in het Triënnale in Milaan. ‘Never stop playing, it’s serious business’ en daar kunnen wij het alleen maar mee eens zijn. Met behulp van een campagne op Kickstarter zal de launch deze week gaan plaatsvinden.

Blokken en auto’s

De Word Cubes van Maison Deux zijn niet alleen decoratief, ze leveren ook nog eens superveel plezier op. Hoeveel woorden denk je dat je met deze set blokken kunt maken? Meer dan duizend! En de # erbij maakt het natuurlijk helemaal af. Oldschool met een hypermoderne touch. Floris Hovers ken je van de inmiddels iconische serie ArcheToys, een collectie voertuigminiaturen samengesteld uit eenvoudige staalprofielen die industrieel worden vervaardigd. Voor Ikonic Toys ontwierp hij nu de houten serie DuoTone. En voor een tof pop-up boek zijn wij altijd wel te porren. ‘The Carousel of Animals’ van Little Gestalten ontvouwt zich langzaam tot een circus in de meest fantastische (fluor-)kleurtjes.

PRCHTG

PRCHTGAllebei de durf om onverwachte kleuren met elkaar te combineren, de voelsprieten om de nieuwste trends op het gebied van vormgeving eruit te pikken en de drift om dit alles te stylen en fotograferen: Jessica en Fleur van PRCHTG zijn dagelijks zoet met hun interieurs. De perfecte roze fauteuil van een bekend Scandinavisch label, een vintage vitrinekast waarin allerhande keramiek van onontdekt talent blinkt, maar ook een iconische lamp van een gevestigde naam: design in de breedste zin van het woord is hun grote liefde. De fijnste merkjes, woonhotspots en tofste items delen ze graag met jullie op vtwonen.nl/prchtg.

Bron: tekst, fotografie en styling: Fleur & Jessica

nog meer: bloggers