WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Een designlamp van Studio Hamerhaai

Een stel privé en in werk, Niki Schoondergang en Boudewijn van den Bosch. Samen vormen ze Studio Hamerhaai. Ja, die van de Rijkswachters, de bekende houten robotjes die gemaakt zijn van de transportkisten van het Rijksmuseum. In hun eigen werkplaats worden nog veel meer toffe spullen gemaakt. Lamp op roze kast

Lamp op roze kast

Lamp studio hamerhaai

Lamp studio hamerhaai

De Grijper

Zo is er nu de Grijper. Geïnspireerd op grijpers die je op de kermis ziet. Het stoere berkenmultiplex met een HPL laag eroverheen (een wit kunststof laagje) wordt heel spaarzaam gebruikt: van het restmateriaal dat overblijft na het maken van de XL-lamp maken ze de Large versie. En alle restjes die dan nog overblijven vormen samen de Medium.

De lamp wordt in een flatpack verzonden. Een leuke klus om hem zelf in elkaar te zetten er vervolgens je elastiek doorheen te rijgen naar jouw eigen inzicht. De elastieken zijn in verschillende kleuren te verkrijgen, niet geheel verrassend dat wij voor roze kozen hè? De Grijper van de foto is een tafelmodel, met schakelaar en stekker. Er is ook een hangende variant van met een wit gecoat stalen plafondkapje. Wij zien het al helemaal voor ons hoe je ook met het strijkijzersnoer kunt afwisselen in kleur. De prachtige LEDlamp is een sierlamp van Calex. De gele kooldraadjes geven net dat lekkere gekke extraatje.

Spotlight

Niki en Boudewijn hebben allebei een verleden waarin theater en film een grote rol speelden en dat is wel te zien aan hun houten lamp Spotlight die zo weggenomen zou kunnen zijn van een podium. Voor een derde type lamp, de Lichtkooi schakelen ze een buurman in die een metaalconstructiebedrijf heeft. In zijn werkplaats monteren ze de stalen frames van de simpele, strakke lamp die je ook zelf weer in elkaar zet en doorrijgt met een gekleurd elastiek.

PRCHTG

PRCHTGAllebei de durf om onverwachte kleuren met elkaar te combineren, de voelsprieten om de nieuwste trends op het gebied van vormgeving eruit te pikken en de drift om dit alles te stylen en fotograferen: Jessica en Fleur van PRCHTG zijn dagelijks zoet met hun interieurs. De perfecte roze fauteuil van een bekend Scandinavisch label, een vintage vitrinekast waarin allerhande keramiek van onontdekt talent blinkt, maar ook een iconische lamp van een gevestigde naam: design in de breedste zin van het woord is hun grote liefde. De fijnste merkjes, woonhotspots en tofste items delen ze graag met jullie op vtwonen.nl/prchtg.

Bron: tekst, fotografie en styling: Fleur & Jessica

nog meer: bloggers