WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Design in de werkkamer: Workbrands

Wij houden van design, dat is allang geen geheim meer. Misschien denk jij dat design altijd betekent dat iets duur – of misschien wel onbetaalbaar – is. Voor ons betekent design dat iets met liefde gemaakt is, er goed over de vorm en materiaalkeuze nagedacht is en of het item in kwestie gebruiksvriendelijk is. Oké, het oog wil ook wat, ook in de werkkamer.Vooraanzicht Workbrands refurbished bureau Ahrend van PRCHTGClose-up van Workbrands refurbished bureau Ahrend van PRCHTG Zijaanzicht Workbrands refurbished bureau Ahrend van PRCHTG

Tijdens één van onze vele rondzwervingen op het internet, zoekend naar het perfecte bureau – eentje die aan bovenstaande omschrijving voldoet – stuitten we op de site van Workbrands. En wat blijkt nou: zij houden ook van design!

Workbrands Refurbished

Naast de verkoop van maar liefst 50 designmerken (waaronder een enorme lijst aan PRCHTG’s favorieten) biedt Workbrands een eigen productlijn aan: Workbrands Refurbished. Het ‘opknappen’ van tweedehands (kantoor-)meubilair werd steeds professioneler en inmiddels mag Workbrands zich als enige in Europa officieel refurbishment-partner van Vitra en Herman Miller noemen. En daar zijn ze met recht trots op.

De collectie bestaat inmiddels uit stoelen, bureaus en tafels. Deze worden volgens de richtlijnen van de fabrikant gereviseerd. Dat levert een product op dat er weer mooi uitziet en functioneert zoals je mag verwachten van een nieuw product. Met de aanschaf van een item uit deze collectie doe je naast je portemonnee ook het milieu een groot plezier.

Onze favoriet: refurbished Ahrend bureau

Wij vielen allebei voor de Mehes van Ahrend. Dit tijdloze ontwerp van Friso Kramer gaat al enige tijd mee. Maar zelf opknappen zagen we niet zitten, dus zo’n refurbished-variant sprak ons enorm aan. En zoals gezegd hoef je het voor het geld niet te laten. Echt, daar konden we zelf niet voor gaan prutsen, want dat wordt het meestal als wij ons aan DIY-projecten wagen. Daarnaast krijg je maar liefst zes – zes! – jaar garantie.

Wij kozen een volledig witte tafel, want daar komen al onze kleurrijke spulletjes zo mooi op uit, maar het onderstel is op verzoek in alle RAL kleuren te spuiten. Genoeg keuze dus!

PRCHTG

PRCHTGAllebei de durf om onverwachte kleuren met elkaar te combineren, de voelsprieten om de nieuwste trends op het gebied van vormgeving eruit te pikken en de drift om dit alles te stylen en fotograferen: Jessica en Fleur van PRCHTG zijn dagelijks zoet met hun interieurs. De perfecte roze fauteuil van een bekend Scandinavisch label, een vintage vitrinekast waarin allerhande keramiek van onontdekt talent blinkt, maar ook een iconische lamp van een gevestigde naam: design in de breedste zin van het woord is hun grote liefde. De fijnste merkjes, woonhotspots en tofste items delen ze graag met jullie op vtwonen.nl/prchtg.

Bron: tekst, fotografie en styling: Fleur & Jessica

nog meer: bloggers