WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Design vazen met een verhaal

Een paar jaar geleden kochten wij allebei ons eerste papieren vaas van Pepe Heykoop, Fleur een gradient groene en Jessica een gradient rode (dus met lekker veel roze erin). Wij vielen voor de prachtige kleurschakeringen, het materiaal en de vorm, of eigenlijk het feit dat je de vorm naar je eigen hand kunt zetten. Het enige wat je nog nodig hebt is een lege fles – die heb je vast, als je net als wij niet zo’n fan bent van lege flessen wegbrengen – en een paar losse bloemen.
prchtg design vazen rozeprchtg okergele stoelprchtg design vazen roze schilderijprchtg pepe vazenpakketprchtg vaas met dessin

Tiny Miracles

Hoewel de vazen an sich al heel bijzonder zijn om te zien vertellen ze een prachtig verhaal. Een verhaal dat begint bij Laurien Meuter, de nicht van Pepe. Zij richt in 2010 the Tiny Miracles Foundation op en wil daarmee de armoede van de Pardeshi bevolking in Mumbai, India bestrijden. Het doel van de foundation is deze 700 mensen tellende bevolkingsgroep binnen 10 jaar zelfonderhoudend te maken. Simpelweg door te geloven dat een betere wereld écht bij jezelf begint, zorgen zij ervoor dat deze mensen in 2020 niet meer van vijfentwintig euro per gezin per maand hoeven te leven.

In 2014 slaan Laurien en Pepe de handen in één, Pepe – toen net afgestudeerd aan de Design Academy te Eindhoven – ontwerpt een aantal prachtige papieren design items en samen met Laurien laat hij deze door de vrouwen van Tiny Miracles in elkaar vouwen. Daar hebben zij de afgelopen jaren maar liefst 100+ betaalde banen mee gecreëerd, en het aantal blijft groeien.

Vazen, lampen en muurdecoratie

De vazen collectie werd onlangs uitgebreid met fantastische nieuwe kleuren en diverse gave prints. En minstens net zo tof zijn de lampen, waaronder deze mooie roze en de papieren blaadjes die je als muurdecoratie kunt gebruiken.

PRCHTG

PRCHTGAllebei de durf om onverwachte kleuren met elkaar te combineren, de voelsprieten om de nieuwste trends op het gebied van vormgeving eruit te pikken en de drift om dit alles te stylen en fotograferen: Jessica en Fleur van PRCHTG zijn dagelijks zoet met hun interieurs. De perfecte roze fauteuil van een bekend Scandinavisch label, een vintage vitrinekast waarin allerhande keramiek van onontdekt talent blinkt, maar ook een iconische lamp van een gevestigde naam: design in de breedste zin van het woord is hun grote liefde. De fijnste merkjes, woonhotspots en tofste items delen ze graag met jullie op vtwonen.nl/prchtg.

Bron: tekst, fotografie en styling: Fleur & Jessica

nog meer: bloggers