WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Van deze design tuinmeubels wordt elk terras mooier

Nu de dagen op z’n langst zijn en de natuur volop groeit en bloeit, brengen Jessica en Fleur van PRCHTG zo veel mogelijk tijd buiten door. Binnenshuis kiezen ze voor mooi design, maar ook hun terrassen staan vol toffe ontwerpen in fijne kleuren. In dit artikel delen ze hun favoriete design tuinmeubelen.

blog prchtg vtwonen | design tuinmeubelen groen metalen bankje

Tevreden bank

Een oer-Hollandse naam voor een Nederlands designmerk dat zich richt op duurzame producten: Weltevree. Leven met hun producten moet zorgen voor een tevreden en fijn gevoel. Wij dromen ervan hun outdoor oven en ‘Dutchtub’ in onze tuin te hebben. Tot die dag aanbreekt hebben we alvast onze terrassen verfraaid met de ‘Bended Bench’. Dit bankje is van het fijne materiaal aluminium gemaakt, wat een duurzame keuze is, omdat het oneindig gerecycled kan worden. Daarnaast is dit materiaal onderhoudsvrij en lekker licht. Je verplaatst het dus makkelijk van een plek in de schaduw naar een plek waar je heerlijk van de zonnestralen kunt genieten.

blog prchtg vtwonen | design tuinmeubelen roze duurzame tuinbank
blog prchtg vtwonen | design tuinmeubelen groene metalen tuinbank

Duurzame tuinbank

Over duurzaam gesproken… Ken je het Duitse WYE Design al? Ferdinand en Franziskus uit München ontwikkelden een collectie meubels rondom het recycle-principe. Ze hebben flink geëxperimenteerd en ontwikkelden uiteindelijk het houten materiaal Neolign. Het is gemaakt van een bijproduct uit de houtindustrie en een speciale soort kleurenpasta. Ze nemen de circulaire productieketen erg serieus bij WYE, want je krijgt een vergoeding als je jouw product aan ze teruggeeft wanneer jij erop uitgekeken bent. Zo kunnen zij er weer iets nieuws van maken.

Overal tuinbanken

Wij hebben al heel wat momenten doorgebracht in de tuin. Even genieten met een latte macchiato, een goed gesprek voeren met een geliefde of vriendin, of aan de tuintafel ontbijten: we krijgen geen genoeg van het buitenleven. We vinden het ook heerlijk om onze tuinmeubelen te combineren met onze mooiste plaids en geprinte kussens. Overal staan tafeltjes, zoals die van het Deense Small Revolution die gemaakt is van gerecycled plastic. Een andere favoriet is het tafeltje uit de Palissade-serie van HAY. En we mixen en matchen wat af met banken en stoelen!

PRCHTG

Allebei de durf om onverwachte kleuren met elkaar te combineren, de voelsprieten om de nieuwste trends op het gebied van vormgeving eruit te pikken en de drift om dit alles te stylen en fotograferen: Jessica en Fleur van PRCHTG zijn dagelijks zoet met hun interieurs. De perfecte roze fauteuil van een bekend Scandinavisch label, een vintage vitrinekast waarin allerhande keramiek van onontdekt talent blinkt, maar ook een iconische lamp van een gevestigde naam: design in de breedste zin van het woord is hun grote liefde. De fijnste merkjes, woonhotspots en tofste items delen ze graag met jullie op vtwonen.nl/prchtg.

nog meer: bloggers