WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Rainbow high in the sky: de mooiste design regenbogen

Het spotten van een regenboog blijft altijd iets magisch hebben. De kleuren, de helderheid in contrast met de dramatisch zwarte lucht en de gedachte dat er ergens een pot vol met goud te vinden is. Symbolisch gezien een brug tussen de aarde en de hemel en de kleuren bekend als vlag voor de homo- of vredesbeweging. Niet gek dat de regenboog in heel veel hoedanigheden terug kan komen in het interieur. Het is vooral een graag gezien item in een babykamer, maar wij laten je zien dat een regenboog in de woonkamer ook helemaal niet gek is! Denk ook eens aan de hoeslakens van Swedish Linens waar wij laatst over blogden. Hun meest geliefde en dus bestverkochte print? Juist. Die met de regenbogen.

Stoffen regenbogen

De hangende regenboog komt helemaal uit Hongarije. Het label Lagom maakt met behulp van ijzerdraad en garen in de meest toffe kleurencombinaties deze stoere hangers. Kies je voor herfsttinten of een schattig pastelletje? Alles is mogelijk. Een klein subtiel accessoire, maar met veel uitstraling. De Britse Jess van Noodle doll Nelly maakt in jouw favoriete kleur canvas een banner met een regenboog van 100% merinoswol erop en een schattig pomponnetje ernaast. Eigenlijk is alles uit haar shop kleurrijk en lief.

Russische stacker

De houten stacker is van Russische makelij. Raduga Grëz maakt van hout de meest waanzinnige verantwoorde speelgoedjes. Een zak met allerlei groente en fruit in levensechte kleurtjes, maar dus ook deze regenboog die je kleintje als een soort puzzel in elkaar kan zetten of voorzichtig kan opstapelen. Intussen leert hij ook de kleuren en telt hij hoeveel bogen er zijn: multifunctioneel dus. En ook nog eens ethisch verantwoord gemaakt. Naast de regenboog moet je ook echt eens kijken naar de zon of het paasei.

Én, omdat we er vast veel vragen over gaan krijgen en het ook wel echt een schatje is. De geweldige opbergzak in de vorm van een beer – met de schattige naam Cubbie – is van het Zweedse Tellkiddo.

PRCHTG

PRCHTGAllebei de durf om onverwachte kleuren met elkaar te combineren, de voelsprieten om de nieuwste trends op het gebied van vormgeving eruit te pikken en de drift om dit alles te stylen en fotograferen: Jessica en Fleur van PRCHTG zijn dagelijks zoet met hun interieurs. De perfecte roze fauteuil van een bekend Scandinavisch label, een vintage vitrinekast waarin allerhande keramiek van onontdekt talent blinkt, maar ook een iconische lamp van een gevestigde naam: design in de breedste zin van het woord is hun grote liefde. De fijnste merkjes, woonhotspots en tofste items delen ze graag met jullie op vtwonen.nl/prchtg.

Bron: tekst, fotografie en styling: Fleur & Jessica

nog meer: bloggers