WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Design in de kinderkamer

De kamers van je kinderen hoeven al lang niet meer standaard blauw of roze te worden of ingericht met een thema zoals ‘auto’s’ of ‘prinsessen’. De meeste grote merken in designland hebben zelfs een speciale kindercollectie in hun assortiment.
krijtverf kledingkast
kinderkamer design

Make-over met behang

Met een paar banen behang kun je de kamer al een complete metamorfose geven. Het leukste van behangen vinden wij dat je echt meteen een enorm effect bereikt: die saaie witte muur kan binnen een paar uurtjes verleden tijd zijn. Het Deense merk Ferm Living kun je gerust koploper noemen in kinderkamerbehangland. Van het bekende Harlequinmotief met de wybertjes en de halve maantjes op het Half Moon-behang tot de geometrische ruitjes die je hier op Lode z’n kamer ziet: allemaal passen ze perfect in de sfeer die je voor je kleintjes wil bereiken. Sereen, rustig, niet te aanwezig maar nog wel hip. Kijk vooral ook eens bij Bibelotte en Roomblush voor vernieuwende dessins waar wij op PRCHTG al eens over blogden.

Grote mensenversie graag

Het berkenhouten peuterbedje is van het Amerikaanse Oeuf NYC. Een eco-bewust merk met supermoderne en kindvriendelijke meubeltjes (en veel meer dan dat). Dit bed zou je toch zo in een grote mensenversie willen hebben? Ook het Franse merk Mum and Dad Factory (o.a. te koop bij Frankey Sue – ze hebben tegenwoordig ook een stenen winkel!) heeft een fantastisch strak designbedje ontworpen.

Jong geleerd…

Met accessoires kun je natuurlijk helemaal losgaan. De bekende ‘gymhooks’ van Hay of de ‘dots’ van Muuto fungeren als perfecte muurhangers om boven de commode toffe kleertjes tentoon te stellen. Van die printjes fleurt iedere muur op! En een stoer plankje van Hay misstaat al helemaal niet op een lieflijke meisjeskamer zoals je hier kunt zien. Ook met verlichting en prints kun je wat design op de kinderkamer toveren. Wat ons betreft kun je je kroost niet vroeg genoeg een goede smaak bijbrengen!

PRCHTG

PRCHTGAllebei de durf om onverwachte kleuren met elkaar te combineren, de voelsprieten om de nieuwste trends op het gebied van vormgeving eruit te pikken en de drift om dit alles te stylen en fotograferen: Jessica en Fleur van PRCHTG zijn dagelijks zoet met hun interieurs. De perfecte roze fauteuil van een bekend Scandinavisch label, een vintage vitrinekast waarin allerhande keramiek van onontdekt talent blinkt, maar ook een iconische lamp van een gevestigde naam: design in de breedste zin van het woord is hun grote liefde. De fijnste merkjes, woonhotspots en tofste items delen ze graag met jullie op vtwonen.nl/prchtg.

Bron: tekst, fotografie en styling: Fleur & Jessica

nog meer: bloggers