WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Design van duurzaam hout

Fleur en Jessica van PRCHTG houden van hout, al helemaal als het duurzaam is. Daarom zijn ze fan van TAKT: een Deens merk dat strakke, minimalistische meubels van eco-vriendelijk hout maakt. In dit blog laten ze zien hoe zij de items van TAKT stylen.

blog PRCHTG takt hout stoel en bankje

Houtig design

Wij zijn fan van hout. De afgelopen jaren voegden we steeds meer van het fijne materiaal toe aan ons interieur. Denk aan vogelaccessoires, praktische wandplankjes en zelfs akoestische panelen. Hout geeft een interieur warmte en persoonlijkheid. Daarnaast kun je het makkelijk combineren met zwart, wit en andere kleuren zoals roze! Bij het zien van de collectie van TAKT gingen onze designharten dan ook sneller kloppen. Het merk maakt fraai vormgegeven stoelen, bankjes en krukjes; allemaal gemaakt van FSC-gekeurd hout. Dat wil zeggen dat het hout uit een bos komt dat onafhankelijk beoordeeld is als verantwoordelijk beheerd. Daarbij kijken ze naar de milieu-normen (duurzaamheid), sociale omstandigheden en economie. Hier lees je – in het Engels – waarom TAKT voor dit soort hout kiest.

Duurzaamheid in de slaapkamer

Het mooie bankje staat natuurlijk overal leuk: aan het voeteneinde van je bed, aan de eettafel, in de woonkamer met stapels tijdschriften erop en, zoals hierboven, in de hal. Het stoeltje kreeg een plekje in de slaapkamer en, zeg nou zelf, dat is toch superpraktisch? Als je je veters moet strikken kun je even zitten en als je ’s avonds je kleding ergens moet wegleggen heb je stijlvolle afzetruimte. Wat ons betreft is het een onmisbaar item in de slaapkamer – net als mooie wandhaken. Hier zie je een origineel ovaal exemplaar van roze spiegelglas. Aan de knop hangt een topje van het Nederlandse Le Nap. Oprichtster Myrthe ontwerpt kleurrijke (en zijdezachte) sleep wear voor dames, waarbij duurzaamheid hoog in het vaandel staat. Kijk, daar worden wij blij van: mooi, functioneel en duurzaam.

PRCHTG

Allebei de durf om onverwachte kleuren met elkaar te combineren, de voelsprieten om de nieuwste trends op het gebied van vormgeving eruit te pikken en de drift om dit alles te stylen en fotograferen: Jessica en Fleur van PRCHTG zijn dagelijks zoet met hun interieurs. De perfecte roze fauteuil van een bekend Scandinavisch label, een vintage vitrinekast waarin allerhande keramiek van onontdekt talent blinkt, maar ook een iconische lamp van een gevestigde naam: design in de breedste zin van het woord is hun grote liefde. De fijnste merkjes, woonhotspots en tofste items delen ze graag met jullie op vtwonen.nl/prchtg.

nog meer: bloggers