WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Glas-in-lood van De Glazerij

Glas-in-lood klinkt niet echt heel erg modern en lijkt dan ook niet per se toepasbaar in een hip huis met veel design. Wij kennen het vooral vanuit de smaak van onze ouders, de kerken die we bezochten en stiekem ook van de ornamenten die vooral veel bejaarden voor hun ramen hebben hangen. Maar toen zagen we het werk van De Glazerij in Maastricht.

Glastronomie

Guido Dilweg is naast docent in het hoger onderwijs ook een meester in de ‘glastronomie’. Hij maakt met behulp van eeuwenoude technieken frisse en vernieuwende ontwerpen. Met handgereedschap snijdt hij al het glas met de hand en hij kijkt hierbij niet alleen maar naar de lichtval. Zijn eigen werk is te typeren als transparant en glansrijk, maar dan wel met een scherp randje want Guido is dol op abstract geometrisme.

Drips

Aan onze muren sieren de Drips, prachtig in al hun eenvoud. De ronde en ovale vormen variëren in maat van drie tot elf centimeter en komen per negen stuks bij je thuis in alle kleuren die je je maar zou kunnen wensen. De Drips van Jessica knallen van de wand en die van Fleur zijn juist wat meer ingetogen. Je kan ze natuurlijk ook voor je raam hangen, ze zijn geschikt om in wandhanger of een mobiel te verwerken of je hangt ze speels her en der verspringend aan je muur. Wij kunnen nog tal van ideeën opperen, maar we weten zeker dat er ook bij jou thuis een perfect plekje te vinden is voor deze blikvangers van glas.

Wanneer de avond invalt, het licht nog voorzichtig naar binnen straalt op de Drips, dan zijn ze op hun mooist. De kleuren veranderen, sommige zijn glanzend en andere matter en dan de wisselende reflecties erin: wauw!

PRCHTG

PRCHTGAllebei de durf om onverwachte kleuren met elkaar te combineren, de voelsprieten om de nieuwste trends op het gebied van vormgeving eruit te pikken en de drift om dit alles te stylen en fotograferen: Jessica en Fleur van PRCHTG zijn dagelijks zoet met hun interieurs. De perfecte roze fauteuil van een bekend Scandinavisch label, een vintage vitrinekast waarin allerhande keramiek van onontdekt talent blinkt, maar ook een iconische lamp van een gevestigde naam: design in de breedste zin van het woord is hun grote liefde. De fijnste merkjes, woonhotspots en tofste items delen ze graag met jullie op vtwonen.nl/prchtg.

Bron: tekst, fotografie en styling: Fleur & Jessica

nog meer: bloggers