WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

De loungehoek favorieten van PRCHTG

Een contrast van knallende kleuren en zachte materialen: zo zien Fleur en Jessica van PRCHTG hun loungehoek het liefst. De plek waar ze heel wat uren doorbrengen om te relaxen én werken. In dit blog delen ze hun drie design loungehoek favorieten.

Soft Facet fauteuil | Hinge bijzettafel
Soft Facet fauteuil | Hinge bijzettafel

Soft Facet

Stefan Scholten en Carole Baijings zijn al jarenlang een toonaangevend duo in de designwereld. Van textiel tot keramiek en van glas tot meubels: ze ontwierpen een collectie waarin verrassende kleuren en bijzondere patronen de boventoon voeren. Na de chaise longue die al meer dan twintig jaar op de pieren van Schiphol staat, bedachten ze de Soft Facet voor Artifort. Een ruime fauteuil die perfect is om op te loungen, maar ook om in te werken. De zachte, open vorm met geometrisch gestikte facetten, ondersteunt je lichaam en je nek. Met eigen ogen zagen we hoe de zitschelp wordt gemaakt uit een geperste houten schaal met schuimlagen. Het minimalistische onderstel wordt verstevigd door een riem van tuigleer. Ook de kleur waarin het metaal gepoedercoat wordt kun je zelf bepalen.

Hinge

Een andere Nederlandse designer wiens ontwerpen zeker bij onze loungehoek favorieten horen is Lex Pott. Door zijn rauwe manier van werken zorgt hij ervoor de de essentie van elk ontwerp zichtbaar is. Materialen spelen daar een grote rol in. Zo is zijn bijzettafel Hinge geïnspireerd op traditionele scharnieren, waarbij twee metalen platen door een metalen pin bij elkaar worden gehouden. Deze pin is, helemaal des Potts, zichtbaar. Het knallende rood staat mooi bij de zachtgroene fauteuil in de loungehoek.  

Grid Knit
Grid Knit

Grid Knit

Ook de kussens zijn van de hand van Scholten & Baijings. De kussens uit de Grid Knit collectie zijn gemaakt op computergestuurde breimachines van het TextielLab. Dit Lab is onderdeel van het Textielmuseum in Tilburg, een dynamisch en creatief museum waar je alles te weten komt over het verleden, heden en de toekomst van textiel. Van dichtbij zie je pas écht hoe wonderlijk de patronen en kleuren met elkaar verweven zijn. De fluor details geven een stoere touch aan de loungehoek, zonder overheersend te zijn. En niet geheel onbelangrijk: het merinowol is heerlijk zacht. Laat de herfst maar komen!

PRCHTG

Bloggers Jessica en Fleur

Allebei de durf om onverwachte kleuren met elkaar te combineren, de voelsprieten om de nieuwste trends op het gebied van vormgeving eruit te pikken en de drift om dit alles te stylen en fotograferen: Jessica en Fleur van PRCHTG zijn dagelijks zoet met hun interieurs. De perfecte roze fauteuil van een bekend Scandinavisch label, een vintage vitrinekast waarin allerhande keramiek van onontdekt talent blinkt, maar ook een iconische lamp van een gevestigde naam: design in de breedste zin van het woord is hun grote liefde. De fijnste merkjes, woonhotspots en tofste items delen ze graag met jullie op vtwonen.nl/prchtg.

nog meer: bloggers