WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Alles kan en mag met blauw

Een lievelingskleur hebben we allemaal. Wij steken niet onder stoelen of banken dat die van ons roze is. Maar er is ook altijd een kleur die het verst van je af ligt, waar je weinig mee kunt. Toen wij met de kleur van het jaar van Flexa aan de slag gingen, moesten we ook wel een beetje slikken in eerste instantie… Blauw.prchtg blauw vazenprchtg blauw slaapkamerprchtg blauw woonkamerprchtg blauw jongenskamer

De kleur blauw

Gelukkig wel een vergrijsde blauw. Eentje die zich gemakkelijk met allerlei andere kleuren liet combineren, niet schreeuwend en vooral niet kil. Want blauw associëren wij toch al snel met kou en ijs. Of met rood, blauw, geel, ook zo’n combinatie die je moet liggen. Blauw staat voor puur en zuiver, niet voor niets dat Maria haar jurk altijd blauw is, denk maar aan een smetteloze blauwe hemel. Van turquoise tot lavendel en alle schakeringen ertussen, blauw is wel een hele rijke kleur.

Jongenskamer

Toch vreemd dat wij echt moeten zoeken naar blauw in onze huizen! Fleur kan er met twee zoontjes al wat minder makkelijk omheen dan vroeger en eerlijk: gemixt met okergeel, wit, grijs en groen is blauw echt prima te pruimen. In Lode zijn kamer is de groene commode blikvanger en zijn donkerblauwe kledingkast mag zich waardige nummer twee noemen. Extra leuk dat hij er zelf op kan kliederen. De knalblauwe lamp van Muuto mag binnenkort ook een plekje in Jessica haar nieuwe huis gaan zoeken want we scoorden er vorig jaar twee voor een heel fijn prijsje via Marktplaats.

Denim Drift

De slaapkamer van Jessica werd dus ondergedompeld in Denim Drift. Aangekleed met Delfts Blauw (hoe tof is die Pepe Heijkoop) en koraalrood is het echt een hele fijne plek geworden. Ook met onze favoriet roze blijft dit blauw overeind staan. Op tafel een donkerblauwe Pepe naast een lichtblauwe vaas van keramiek, maar door het groene behang en de roze koekjestrommel blijft ook hier de balans bestaan.

PRCHTG

PRCHTGAllebei de durf om onverwachte kleuren met elkaar te combineren, de voelsprieten om de nieuwste trends op het gebied van vormgeving eruit te pikken en de drift om dit alles te stylen en fotograferen: Jessica en Fleur van PRCHTG zijn dagelijks zoet met hun interieurs. De perfecte roze fauteuil van een bekend Scandinavisch label, een vintage vitrinekast waarin allerhande keramiek van onontdekt talent blinkt, maar ook een iconische lamp van een gevestigde naam: design in de breedste zin van het woord is hun grote liefde. De fijnste merkjes, woonhotspots en tofste items delen ze graag met jullie op vtwonen.nl/prchtg.

Bron: tekst, fotografie en styling: Fleur & Jessica

nog meer: bloggers