WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Acrobatiek in de kinderkamer

Een schommel in de woonkamer, dat kennen we nog wel vanuit de jaren 80. En misschien nog wel hipper was zo’n soort acrobatische variant met elastieken; het had eigenlijk vooral iets weg van een korset waarin je zou kunnen gaan bungeejumpen. Een ouderwetse turnkast of bok wordt ook nog weleens decoratief gebruikt in een kinderkamer, maar van een heuse klimmuur voor in je eigen huis, daar hadden wij nog niet eerder van gehoord.

Klimrek van KAOS

De Endeløs wallbar van het vrij nieuwe merk KAOS voldoet aan deze beschrijving. In 2015 vonden twee Noorse dames het tijd om een label op te richten waarin ze de Scandinavische esthetiek en functionaliteit op een goede manier en voor een eerlijke, betaalbare prijs konden verenigen. KAOS werkt samen met professionele partijen in India die echt weten hoe ze om moeten gaan met leer en canvas, twee veel toegepaste grondstoffen.

De verticale set Endeløs is niet alleen een fantastisch klimrek, maar ook een hele stijlvolle opbergplek. Geschikt vanaf een jaar of twee, wanneer je kind groot genoeg is om zelf omhoog te kunnen klauteren, totdat hij 100 kilo zou wegen.

Plankjes, zakjes en bladen

Het systeem maakt het mogelijk om het gemakkelijk uit te breiden. De hoogte in of juist horizontaal: voor iedere familie bestaat de perfecte compositie. De bijpassende accessoires zijn ook superhandig om mee af te wisselen: canvas ‘plankjes’ om boeken in te showen, opbergzakken voor knuffels en speelgoed, maar ook een tafelblad om er in een handomdraai een staand bureautje van te maken.

De modules zijn ieder 60 cm breed en in een set zitten drie verticale onderdelen om dus uiteindelijk een rek van 180 cm hoog te kunnen bouwen. Ze kunnen met de juiste pluggen in iedere soort wand worden bevestigd met de enorme schroeven die erbij geleverd worden. De onder- en bovenkanten van het rek zijn van wit fiberglass gemaakt en zorgen voor een perfecte afwerking.

PRCHTG

PRCHTGAllebei de durf om onverwachte kleuren met elkaar te combineren, de voelsprieten om de nieuwste trends op het gebied van vormgeving eruit te pikken en de drift om dit alles te stylen en fotograferen: Jessica en Fleur van PRCHTG zijn dagelijks zoet met hun interieurs. De perfecte roze fauteuil van een bekend Scandinavisch label, een vintage vitrinekast waarin allerhande keramiek van onontdekt talent blinkt, maar ook een iconische lamp van een gevestigde naam: design in de breedste zin van het woord is hun grote liefde. De fijnste merkjes, woonhotspots en tofste items delen ze graag met jullie op vtwonen.nl/prchtg.

Bron: tekst, fotografie en styling: Fleur & Jessica

nog meer: bloggers