WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Een vintage vaasje van… tja, wat is het eigenlijk?

Ik val in de kringloop soms gewoon alleen al op de kleur van een voorwerp. Zo ook in dit geval. Ik weet niet precies waar dit een onderdeel van is geweest, maar ik vermoed dat het bij een koffie- of theepot heeft gehoord.theezeefjetheezeefje

Theezeefje

Waarschijnlijk deed je hier de losse thee in en liet je het hele geval daarna in de theepot zakken om de thee te laten trekken. Of niet, want ik vond alleen dit gedeelte…en later bij een andere kringloop exact zo’n zelfde los voorwerp, maar dan in het wit. Het lijkt me stug dat in beide gevallen de bijbehorende theepot is gesneuveld, maar niets is zeker in dit (kringloop)leven, zoveel is duidelijk.

Die witte had trouwens ook moeten figureren in deze blogpost, ware het niet dat ik zwanger ben en een deel van mijn hersenen wordt ingenomen door project Occupy Baby. Ach, dat trekt hopelijk wel weer bij over een week of 20.

Vintage vaasje

Niet dat het überhaupt belangrijk is waar dit onderdeel ooit voor heeft gediend. Ik zag er namelijk geen theezeefje, maar een vaasje voor veldbloemetjes in. Of in ieder geval een vaasje voor bloemetjes met een heel dun steeltje, want dikke stengels laten de gaatjes in dit zeefje letterlijk niet toe. Onder het dekseltje (en op wat eerst officieel het deksel was – volg je me nog?) past precies een klein eierdopje voor een bodempje water.

Veldbloemen

Ik knipte de laatste viooltjes en wat munt uit de tuin, wat losse groene takjes en een streng klaverzuring. Die laatste is een onkruidje dat er verraderlijk lieflijk uitziet, maar dat ook vreselijk hardnekkig is – ik spendeer halve zomers op mijn knieën om die krengen uit te steken. Je kan klaverzuring ook eten, ontdekte ik een tijdje terug in een restaurant. (Klaverzuring is – heel verrassend – ontzettend zuur.) Niet dat ik daar behoefte aan heb als ik er voor mijn gevoel honderd miljoen miljard heb uitgestoken, maar als ik nog eens veganist wil worden, dan hoef ik geen moestuin aan te leggen om in leven te blijven, zullen we maar zeggen.

Buiten de box

Mijn punt is: ook voorwerpen met een vage, ongedefinieerde functie geef je – met een beetje buiten de box denken – zo weer een nieuwe bestemming. En als jij nu precies weet waar dit ding oorspronkelijk voor heeft gediend, deel het dan zeker met me, want ik brand inmiddels van nieuwsgierigheid!

Oh Marie

Oh MarieMarlous Snijder heeft een neus voor kringloopschatten. Wat een ander weg doet, is voor haar een bron van inspiratie. Op vtwonen.nl/ohmarie deelt ze haar recente vondsten én hoe je ze integreert in je interieur. En beloofd: het zijn kringloopschatten die iedereen vinden kan. Anders is de lol er al gauw af natuurlijk. Marlous is hoofdredacteur van Oh Marie!, hét tegendraadse weblog voor de creatieve geest. Op dit weblog vind je wekelijks inspiratie op het gebied van styling, vintage, fotografie en lifestyle, geleverd door Marlous in samenwerking met stylisten, fotografen, illustratoren en ontwerpers.

Bron: Tekst en fotografie Marlous Snijder

nog meer: bloggers