WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Stylen met vintage draadmanden

Het kantoorleven liet ik vier jaar geleden met opgelucht hart achter me, maar aan de aantrekkingskracht die kantoorartikelen nog altijd op me hebben in de kringloop zou je denken dat ik het nog steeds mis. Niets is minder waar.

Kantoor

Ik gruwel van de wijze waarop veel kantoren ingericht worden. Zo herinner ik me een kantoor uit mijn vorige carrière dat een soort tijdcapsule van de jaren ’70 was. Inclusief opengewerkte vitrage, bruine kozijnen en kettingrokende collega’s (allemaal hopeloos verouderd als je in acht nam dat het 2005 was). Vreselijk vond ik het. Ik ben zo’n typisch geval wiens stemming beïnvloed wordt door de sfeer van haar omgeving en helaas droegen veel kantoren niet bij aan mijn goede humeur. Alleen bij de aanblik van kersenhoutfineer lopen de rillingen me nog steeds over de rug.

Oude kantooraccessoires

Wel heb ik een zwak voor vintage kantooraccessoires. Want het kantoor zelf is dan misschien niet mijn happy place, opruimen en rangschikken wél (tot groot plezier van mijn voormalige collega’s). Kantoorartikelen uit vervlogen jaren werden daarbij ook vaak van duurzamere materialen (hout/metaal) dan kunststof gemaakt. Dat is ook altijd een pre bij de overweging iets van de kringloop mee naar huis te nemen: is het mooi gefabriceerd, gemaakt van een mooi materiaal? Is het – kortom – iets wat nog een lang en gelukkig tweede leven mee kan? De afdeling kantoorartikelen sla ik dus nooit over in de kringloop (geen enkele afdeling, eigenlijk). oude perforators of nietmachines laat ik links liggen, maar draadrekken en –manden of mooie oude linialen blijven onweerstaanbaar. Sowieso dumpt het kringlooppersoneel alles wat ze niet echt thuis kunnen brengen op de kantoorafdeling, dus het is sowieso slim om er een kijkje te nemen. Je weet nooit tegen wat voor exotische vondsten je aan kan lopen.

Vintage draadmanden

Oude draadmanden zet ik voor heel veel verschillende doeleinden in. Op de kamer van mijn dochter gebruik ik ze om knuffels in te bewaren of als wasmand. Ik heb een exemplaar voor mijn immer uitdijende verzameling wol en nu heb ik er een die als boeken- en tijdschriftenhouder fungeert op de slaapkamer. Ze zijn een stuk goedkoper dan designdraadmanden en helpen je even goed om rondslingerende meuk bijeen te houden. Dat is nog eens het aangename met het nuttige combineren!

Kijk ook eens op mijn vtwonen ❥ VINTAGE Pinterest-board!

Oh MarieMarlous Snijder heeft een neus voor kringloopschatten. Wat een ander weg doet, is voor haar een bron van inspiratie. Op vtwonen.nl/ohmarie deelt ze haar recente vondsten én hoe je ze integreert in je interieur. En beloofd: het zijn kringloopschatten die iedereen vinden kan. Anders is de lol er al gauw af natuurlijk. Marlous is hoofdredacteur van Oh Marie!, hét tegendraadse weblog voor de creatieve geest. Op dit weblog vind je wekelijks inspiratie op het gebied van styling, vintage, fotografie en lifestyle geleverd door Marlous in samenwerking met stylisten, fotografen, illustratoren en ontwerpers.

Bron: Tekst en fotografie Marlous Snijder

nog meer: bloggers