WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Stylen met een vintage tafelloper

Tuttige geborduurde tafellopertjes, ik kom ze regelmatig tegen bij de kringloop. Ik heb een zwak voor ze, om het feit dat er iemand uren bloedig op heeft zitten borduren. Voor zoveel geduld (dat ik nooit op heb kunnen brengen – zelfs toen ik borduurprojectjes op grootte ging selecteren voltooide ik ze nooit) heb ik grote bewondering. En ik vind het ook altijd een beetje sneu als al dat harde werk bij de kringloop eindigt.

Vintage tafelloper

Vintage tafelloper

Vintage tafelloper

Moderne twist

Om die reden heb ik met de jaren een behoorlijke verzameling borduurwerken en vintage tafellopers verzameld. Dit tafellopertje viel me op door haar afwijkende kleurencombinatie. Geen ton-sur-ton, maar een bruinenpalet gecombineerd met heldere blauw-, geel- en groentinten. Ik hou ervan als een oud stuk een (onbedoelde) moderne twist in zich draagt. Een lang verhaal kort gemaakt: het tafellopertje mocht mee naar huis.

Op zoek naar een vintage schat

Ouderwetse spullen uit de kringloop moet je niet te serieus nemen. Daar bedoel ik mee dat ze, zodra je ze uit hun (letterlijk en figuurlijk) stoffige omgeving haalt en in een nieuwe moderne setting plaatst, weer van nu kunnen zijn. Die combinatie van oud en nieuw geeft een soort spanning aan je inrichting. Dat spanningsveld is precies waar ik naar zoek in mijn huis.

Styling

Ik combineerde de tafelloper met een grafische poster in dezelfde kleurstelling, in een verder vrij lege setting. De ornamenten op de tafelloper vragen wat mij betreft namelijk al genoeg aandacht. Door ervoor te zorgen dat de kleuren elkaar ‘spiegelen’ (de kleur geel komt terug in zowel de poster als de loper) vormen ze een geheel, terwijl de poster en de tafelloper op zichzelf heel verschillend zijn. Voor een grootser effect kan je dergelijke tafellopers ook goed combineren met een groot tafellaken, al dan niet in een contrasterende kleur. Voor als je indruk wil maken op je nieuwe schoonouders, of vriendje bijvoorbeeld. Neem dan wel een tafellaken met een bescheiden (of geen) print, om hoofdpijn bij je gasten te voorkomen. Tenzij het toch al geen leuk feestje was, natuurlijk.

Meer ideeën met vintage tafellopers vind je op mijn vtwonen ❥ VINTAGE Pinterest-board!

Oh MarieMarlous Snijder heeft een neus voor kringloopschatten. Wat een ander weg doet, is voor haar een bron van inspiratie. Op vtwonen.nl/ohmarie deelt ze haar recente vondsten én hoe je ze integreert in je interieur. En beloofd: het zijn kringloopschatten die iedereen vinden kan. Anders is de lol er al gauw af natuurlijk. Marlous is hoofdredacteur van Oh Marie!, hét tegendraadse weblog voor de creatieve geest. Op dit weblog vind je wekelijks inspiratie op het gebied van styling, vintage, fotografie en lifestyle geleverd door Marlous in samenwerking met stylisten, fotografen, illustratoren en ontwerpers.

Bron: Tekst en fotografie Marlous Snijder

nog meer: bloggers